AktuelnoTehnologijaVesti

Kada se najbolji pneumatik na svetu dodatno unapredi dobije se Michelin Pilot Sport 5

6.39KPregleda

Šta je zajedničko većini modernih performantnih automobila? Ukoliko ste odgovorili Michelinove gume, na dobrom ste putu.

 

Kada god debituje neki visokoperformantnih model, sve češće u paketu viđamo garnituru Michelin guma. Na osnovu saopštenja za medije Michelin Japana, dobili smo uvid u nastojanje francuske kompanije da poboljša inače najbolji pneumatik na planeti, tako da Michelin PS 4S dobija naslednika u vidu Michelin Pilot Sport 5.

 

Poslednjih godina, uloga guma je umnogome dobila na ceni. Možda komplet novih pneumatika nije tako „uzbudljiv“ kao modifikacije na ECU-u, ali svakako doprinose boljem vozačkom iskustvu. Dobre gume mogu da poboljšaju svaki parametar koji se tiče performansi vozila, i jedina su komponenta koja je u direktnom kontaktu s tlom. To znači da se kompletan inženjering vezan za konstrukciju automobila oslanja na performanse guma.

 

Sada, kada smo utvrdili do koje mere su gume važne, prebacićemo fokus na Michelin Pilot Sport 5, odnosno zašto se one ističu. Na bazi podataka o kvalitetu i kvantitetu prikupljenih tokom godina ispitivanja, mnogi se slažu da je aktulena Michelin Pilot Sport 4S najbolja guma na tržištu. Ipak, nova Michelin Pilot Sport 5 predstavlja nadgradnju, što se pokazalo na testiranjima.

 

Nove Pilot Sport 5 su se pokazale 1,7 odsto bržim od 4S na vlažnoj Michelinovoj test stazi. Pored performansi na mokrom asfaltu, Pilot Sport 5 su 1,5 odsto brže na suvoj stazi. Nisu suve brojke sve što je poboljšano, jer je unapređen i osećaj, kao i generalno zadovoljstvo u vožnji.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery