Vesti

Kada ćemo videti novu generaciju modela Nissan GT-R!?

To ne zna ni čovek koji je zaslužan za kreiranje trenutnog modela...

Nissan GT-R Nismo
3.44KPregleda

Čekamo vesti o novoj generaciji modela Nissan GT-R. čini nam se već godinama. Međutim, uprkos tome, japanski proizvođač još uvek nije spreman da „otkrije karte“, bar tako tvrdi šef proizvodnje tog modela.

Nissan GT-R Nismo

Hiroši Tamura je odgovoran za model Nissan R35 GT-R još od kada je on bio samo koncept. Prema tome, ako neko zna informacije o njegovom nasledniku, onda je on taj čovek.

Naime, on je u intrevjuu za TopGear, upitan da li je novi Nissan GT-R Nismo zapravo poslednja verzija generacije R35. „Da li je ovo konačna verzija tog modela? Hm, tradicionalni, konzervativni odgovor na to pitanje bi bio „Ne mogu da vam kažem“… Ali ja zaista ne znam koja je naša sledeća misija, naš sledeći zadatak“, rekao je on.

To nama zvuči kao da Nissan tek treba da odluči dalje korake o novoj generaciji modela GT-R. Međutim, s obzirom da najnoviji model ispunjava standarde emisije, Nissan ima dosta vremena da odluči šta će dalje. S obzirom da je lista čekanja za najnoviji model sada produžena na 18 meseci, zašto žuriti? Bar se nadamo da će sledeća genracija biti još bolja od trenutne. Nissan svakako ima vremena da radi na tome.

„Jednostavan odgovor bi bio „zašto ne probamo da sledeću generaciju plasiramo na tržište kao model za 2022. ili 2023. godinu“, rekao je Tamura. „Svi već razmišljamo o našem sledećem koraku…“, dodao je on.

Trenutna generacija popularnog „Godzile“ je na tržištu još od decembra 2007. godine. To je 11 i po godina, što je prava retkost za današnje automobile. Još ako tome dodamo i činjenicu da je konkurencija sve žešća… U svakom slučaju, mislimo da je pravo vreme da Nissan ozbiljno počne da razmišlja o sledećoj generaciji.

1 Komentar

  1. […] Nissan GT-R je verovatno jedna od najduže prisutnih platformi u istoriji automobilske industrije. Prva serijska verzija aktuelnog modela je inauguralno predstavljena na Salonu automobila u Tokiju sad već davne 2007. godine. Mada je u međuvremenu prošao kroz nekoliko unapređenja, uključujući i atraktivni GT-R50 by Italdesign, R35 GT-R je u suštini ista „zverka“ ispod lima, koja odavno čeka na svog naslednika. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery