Vesti

Jeep na CES-u predstavio PHEV varijante modela Compass, Renegade i Wrangler!

Prvi korak ka potpunoj elektrifikaciji celokupne game!

Jeep Wrangler PHEV
1.58KPregleda

Jeep je na Sajmu potrošačke elektronike (CES) predstavio plug-in hibridne varijante modela Compass, Renegade i Wrangler!

Jeep Compass PHEV

Predstavnici američkog proizvođača nisu bili spremni da pričaju o detaljima, a sami automobili imaju prepoznatljiv dizajn. Međutim, oni će se od konvencionalnih varijanti istih modela razlikovati po plavim detaljima na karoseriji.

Naravno, to nije sve. Sva tri modela poseduju 4xe oznake. Takođe, tu su i utučnice za punjenje koji se kod modela Compass i Renagade mogu naći iznad zadnjih točkova na vozačevoj strani. Kod modela Jeep Wrangler PHEV ta utičnica je smeštena ispod levog A stuba.

Kao što smo već napomenuli, još uvek nema zvaničnih detalja o pogonskim sklopovima. Međutim, pretpostavlja se da će Wrangler imati pogonski sklop sličan onom na modelu Chrysler Pacifica Hybrid. To znači 3.6-litarski V6 agregat, dva elektromotora i litijum-jonska baterija od 16 kilovat-sati. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, Chrysler Pacifica Hybrid razvija ukupno 260 KS (178 kW) i sa jednim punjenjem može da pređe i do 50 kilometara, samo na struju.

Modeli Jeep Compass i Renegade PHEV će najverovatnije biti isti kao oni koji su namenjeni evropskom tržištu. Podsećamo, i Compass i Renegade PHEV su predstavljeni na Sajmu automobila u Ženevi. Opremljeni su 1.3-litarskim turbo benzinskim motorom i jednim elektromotorm. Zahvaljujući tome, oni razvijaju 237 KS (178 KW) i mogu da pređu i do 50 kilometara puta samo na struju, sa jednim punjenjem.

Više detalja o ovim modelima će se znati nešto kasnije. Naime, predstavnici komapnije Jeep navode da su ovi modeli prvi korak ka planu da se svi modeli elektrifikuju do 2022. godine. Oni su navel ii da su PHEV modeli sposobniji i uzbudljiviji za vožnju od konvencionalnih.

Jeep Renegade PHEV

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery