Vesti

Novi SUV kompanije Toyota će biti predstavljen tokom druge polovine 2020. godine!?

Baziran na modelu Yaris

Toyota Yaris PHEV
2.37KPregleda

Nije tajna da Toyota radi na novom, malom SUV modelu koji će u gami biti pozicioniran ispod modela C-HR. Takođe, taj model bi trebalo da bude postavljen na istu GA-B platfromu kao i novi Yaris.

Toyota Yaris PHEV

Naime, Auto Express sada prenosi da će taj novi, mali SUV kompanije Toyota biti predstavljen tokom druge polovine ove godine. Njegova konkurencija će biti modelu poput Renault Captur i Nissan Juke.

Novi krosover komapnije Toyota će biti sličnih dimenzija kao mali automobili te kompanije. To znači da će on biti dugačak oko četiri metara. Time će japanski proizvođač automobila po prvi put pokušati da se oproba u evropskom B-SUV segmentu.

Potpredsednik evropskog odeljenja kompanije Toyota, Met Harison, rekao je da taj segment konstantno raste. U isto vreme, on privlači dosadašnje kupce automobila iz C segmenta (Toyota Corolla, VW Golf). Harison je rekao da su svi iz Toyote impreionirani uspehom modela C-HR, ali “ni na trenutnak nemojte misliti da imamo pokriven svaki segment”.

Novi SUV kompanije Toyota će biti drugi model koji će biti baziran na GA-B platformi. U poređenju sa hečbek modelom Yaris, on će biti malo duži i oko 40 mm viši. Takođe, imaće veće međuosovinsko rastojanje i širi razmak između točkova. To što će ovaj model biti baziran na gorepomenutoj platformi znači i da će ovaj model moći da ima i pogon na svim točkovima. Naravno, ako Toyota želi da ga tako plasira na tržište.

Velike su šanse da će ovaj “baby” SUV biti dostupan samo sa hibridnim pogonskim sklopovima. Među njima je i onaj koji postoji na modelu Yaris, koji razvija 113 KS i koji ima pogon samo na prednje točkove. Možda će na određenim tržištima biti dostupan i samo 1.5-litarski benzinski agregat.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery