Vesti

Aston Martin najavio novi V12 Speedster!

Proizvodnja će biti ograničena na svega 88 primeraka!

Aston Martin V12 Speedster
1KPregleda

S obzirom da ne želi da svu zabavu prepusti kompanijama McLaren i Ferrari, Aston Martin je upravo najavio da će kreirati novi Speedster model. Taj model će se zvati V12 Speedster!

Aston Martin V12 Speedster

Naravno, uz ovu najavu stigla je i jedna skica. Na njoj vidimo automobil koji dizajnom podseća na pobednika trke “24 časa Le Mana” 1959. godine, model DBR1. Takođe, skica pomalo podseća i na koncept CC100 Speedster iz 2013. godine.

Naravno, srce novog Aston Martin V12 Speedster modela će biti 5.2-litarski twin-turbo V12 agregat. Očekuje se da će on razvijati oko 690 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Interesantno je što su će performanse ovog modela biti slabije od performansi modela DBS Superleggera. V12 Speedster će imati pogon na zadnjim točkovima i ZF osmostepenu automatsku transmisiju.

S obzirom da se radi o specijalnom “limited” izdanju, ovaj model će biti proizveden u svega 88 primeraka. Nažalost, on neće biti ni najjači ni najbrži Aston Martin, ali nedostatak krova znači da će srećni vlasnici moći da uživaju u zvuku V12 agregata. Ostaje da se vidi da li će on biti baziran na modelu DB11 V12 ili DBS Superleggera, ili će imati jedinstevenu šasiju. Još jedan bitan detalj u vezi sa ovim modelom jeste da će on imati dva sedišta, za razliku od modela Ferrari Monza SP1.

Aston Martin će ovaj model predstaviti krajem godine, a prvi primerci će biti dostavljeni početkom 2021. Cena još uvek nije potvrđena, ali se procenjuje da će ona biti između 750.000 i 800.000 funti!  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery