AktuelnoPRVesti

Hyundai Ioniq 5 „zeleni“ automobil godine u Nemačkoj

Ioniq 5
1.26KPregleda

“Nemački automobil godine 2022.“: Hyundai Ioniq 5 pobedio u kategoriji “Nova energija”

 

Nov na tržištu i već  pobednik: Ioniq 5 kompanije Hyundai Motor osvojio je nagradu u kategoriji “Nova energija” takmičenja “Nemački automobil godine” 2022. (GCOTY). Kao pobednik u klasi, ovaj potpuno električni CUV automatski učestvuje u poslednjoj rundi takmičenja GCOTY. Tu će se takmičiti sa pobednicima u kategorijama “Kompakt”, “Premium”, “Luksuz” i “Performanse”. Apsolutni pobednik će biti proglašen 25. novembra 2021.

 

Nova era električne mobilnosti

Na dodeli nagrada GCOTY, međunarodno umrežen žiri sastavljen od 20 automobilskih novinara testira i ocenjuje najvažnija nova automobilska izdanja godine u pogledu karakteristika proizvoda, relevantnosti i buduće održivosti.

 

“Ioniq 5 je početak nove ere Hyundai brenda, jer ponovo otkriva naše korene reinterpretacijom prvog Hyundai modela Pony.”, izjavio  je Luc Donckerwolke. “ To je prvi model dizajniran od unutra ka spolja, što je omogućeno inovativnim ravnim podom koji nudi naša novaelektrična globalna modularna platforma (Electric Global Modular Platform). Nagrada „Nova energija “ dokazuje da Hyundai proizvodi modele koji brinu o kupcima kroz sve faze njihovog putovanja.”

 

Ioniq 5

 

Ozbiljni rivali

Ioniq 5 je u ovoj fazi takmičenja pobedio premijum rivale poput modela BMW iX i Mercedes-Benz EQS. Istovremeno, model beleži i odlične rezultate prodaje u Nemačkoj. U oktobru se očekuje da će ostvariti najviše registracija u jednom mesecu od početka prodaje u Nemačkoj.

 

„Ioniq 5 koji je prošao u finalnu rundu „Nemačkog automobila godine“ nakon što je pobedio u kategoriji „Nova energija“ dokazuje da je reč o lideru na evropskom tržištu električnih  automobila,“ rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. „ Ovaj model je suštinski deo naše glavne strategije koja težu nultoj emisiji štetnih gasova. Uspeh naglašava snagu naše kompanije u razvoju mobilnosti sa nultom emisijom.“

 

Ioniq 5

 

Dominacija

Nagradu u kategoriji “Nova energija” u stopu prati niz drugih priznanja za Ioniq 5 širom Evrope.

 

U julu, Auto Express proglasio je ovaj model svojim “Automobilom godine”, izjavljujući: “Ioniq 5 se ističe stilom, kvalitetom i stavom”. Britanska publikacija je takođe nagradila ovaj model i u kategorijama “Službeni automobil srednje veličine”, “Premium električni automobil” i “Nagrada za dizajn”.

 

U međuvremenu, imenovan je i za “Najbolji službeni automobil” i “Najbolji porodični električni automobil” na dodeli nagrada 2022 Carbuyer za najbolji automobil. Pored toga, na dodeli nagrada News UK Motor Awards 2021. godine, Ioniq 5 je osvojio titule “Najbolje dizajniran automobil godine” i “Motorna inovacija godine”.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery