AktuelnoPredstavljamo

Mercedes-AMG SL (2022.) stupio na scenu, Porsche 911 Cabriolet ima čega da se plaši (VIDEO)

1.27KPregleda

Njegov manji „rođak“, SLC, možda je žrtvovan da bi se stvorio dodatni prostor za ekspanziju SUV/krosovera, ali SL je ušao u još jednu generaciju, i to s AMG pedigreom.

 

Upravo predstavljena, nova generacija kultnog Mercedesovog roudstera zadržava V8 „vatrenu moć“. Naravno, reč je o 4,0-litarskoj bi-turbo jedinici koja pogoni SL 55 i SL 63 varijante ovog tevtonskog sportiste, isporučujući 476 ks i 700 Nm kod „slabijeg“, odnosno 585 ks i 800 Nm kada govorimo o snažnijem modelu. Dakle, ovde se radi o direktnom rivalu Porschea 911 Cabriolet, koji raspolaže s 580 konja.

 

 

Sprint do „stotke“ obavlja za 3,9, odnosno 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 295, odnosno 315 km/h. Dodatne pogonske opcije će biti lansirane naknadno, uključujući AMG E Performance varijantu, koja će isporučivati čitave 843 ks u PHEV formatu iz GT 63 E Performance modela.

 

 

Optimizovana od strane inženjera iz Afalterbaha, mašina ima novi karter, repozicionirane međuhladnjake i aktivnu ventilaciju kućišta kolenastog vratila. Optimizovani usisni i izduvni sistemi su takođe u igri, zajedno s proširenim kanalom za izduvne gasove koji vodi do filtera čađi i katalizatora. Automatski devetostepeni menjač s dvostrukom spojnicom kanališe „vatru“ ka standardnom 4Matic+ pogonu na sve točkove kod oba modela, a odlikuje ga varijabilna distribucija obrtnog momenta, što obezbeđuje optimalno prijanjanje u svim uslovima vožnje.

 

 

Dinamika je dodatno unapređena sistemom upravljanja na zadnje točkove, koji je takođe standardan. Radi se o sklopu koji zakreće zadnje točkove u suprotnom smeru u odnosu na prednje do brzine od 100 km/h, odnosno u istom smeru pri brzinama preko 100 km/h.

 

SL 55 ima novorazvijenuoAMG Ride Control čelično ogibljenje s multilink sistemom na prednjoj, odnosno postavkom spajanja u pet tačaka na zadnjoj osovini.

 

 

SL 63 može da se pohvali s AMG Active Ride Control sistemom s aktivnim, hidrauličkim horizontalnim stabilizatorima. Ovi elementi zamenjuju konvencionalne horizontalne stabilizatore, kompenzujući naginjanje karoserije u treptaju oka, na taj način stabilizujući upravljivost prilikom prolaska kroz krivine i ujedno poboljšavajući komfor, bar teoretski. Za zaustavnu moć su zadužene kompozitne kočnice, lakše i manjih gabarita nego ranije.

 

 

Vozač može da bira između šest različitih režima vožnje, kao što su „klizavo“, „komfor“, „sport“, „sport +“, „individualno“ i „trkanje“. Ove postavke su standardne kod više pozicioniranog modela, a opcija su kod SL 55, kao deo AMG Dynamic Plus paketa.

 

Da bi novajlija bio u skladu s ostalim modelima iz Afalterbaha, tu je Panamericana maska hladnjaka s 14 vertikalnih pregrada, pored koje počivaju atraktivni farovi. Automobil karakterišu iskošeno vetrobransko staklo, kratki prepusti, dugačka hauba, mišićav zadnji deo i aktivna aerodinamika. Bez dileme, ovde imamo posla s izuzetno atraktivnim automobilom.

 

 

U kabinskom prostoru nalazimo 2+2 konfiguraciju sedenja. Zadnja sedišta odgovaraju osobama do 1,5 metara visine, kaže Mercedes. Nalazeći inspiraciju u svetu avijacije, ovaj automobil poseduje ventilacione otvore u stilu turbine i veliki ekran info-zabavnog sistema u portret formatu, čiji ugao može da se menja da bi se izbegao odsjaj. Odmah do njega je i digitalni klaster instrumenatacije. Stvari poput ambijentalnog osvetljenja, elektropodesivih sedišta, kožnog tapacirunga i obilja ugljeničnih vlakana, takođe su na raspolaganju kupcima, zajedno s poznatim AirScarf sistemom koji duva topao vazduh kroz ventilacione otvore naslona za glavu.

 

 

Još jednu novinu čini mek platneni krov, koji je zamenjuje čvrstu metalnu opciju prethodnog SL-a. Mehanizam ima masu 21 kilogram manju nego ranije, što doprinosi snižavanju tačke težišta. Za otvaranje, odnosno spuštanje krova, potrebno je oko 15 sekundi, a pokreće se putem prekidača lociranom na centralnoj konzoli ili preko ekrana osetljivog na dodir, pri brzinama do 60 km/h. Prtljažnik je takođe veći, a u njega navodno mogu da stanu dve torbe za golf, čak i kada je krov spušten.

 

 

Mercedes-AMG tek treba da najavi oficijelno lansiranje, ali u prodajne salone novajlija trebalo da pristigne u mesecima koji slede. Cenovnik će biti objavljen u međuvremenu.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery