Sajam automobila u DetroituVesti

Hyundai dobitnik nagrada na Sajmu automobila u Detroitu

Proglašeni dobitnici nagrada u Detroitu

NAIAS nagrade
1.79KPregleda

Hyundai grupacija je veliki pobednik na ovogodišnjem Sajmu automobila u Detroitu. Naime, ova kompanija je dobila nagrade za “Automobil godine” i “SUV godine”.

 NAIAS Nagrade

Pored ove dve nagrade, na Sajmu je dodeljena i nagrada za “Kamionet godine” otišla modelu RAM 1500.

Pobednike za svaku od kategorija je izabrala komisija od 54 članova iz Kanade i SAD. Oni su svoje glasove dali modelima koji su: “najbolji u segmentu po pitanjima inovacije, dizajna, bezbednosti, upravljanja, zadovoljenja vozača i odnosa cene-kvaliteta”.

U svakom slučaju, ove nagrade će Hyundai i te kako znati da iskoristi u promotivnim kampanjama za svoje modele.

Dobitnik nagrade “Automobil godine” je model Genesis G70. Reč je o modelu luksuznog podbrenda kompanije Hyundai koji je kreiran kao konkurencija brendovima Lexus i Audi.

NAIAS Nagrade

Genesis G70 je već dobijao nagrade. U novembru prošle godine je imenovan za “Motor Trend automobil godine”. Ovaj kompaktni luksuzni konkurent modelima kao što su BMW Serije 3 i Audi A4 je prvi potpuno novi model kreiran u okviru Genesis brenda.  On je po mišljenju žirija bio bolji od modela Honda Insight i Volvo S60/V60 koji su bili finalisti.

Genesis G70 je dobio pozitivne kritike za udobnost, performanse i dizajn.

Kada je reč o “SUV modelu godine” tu nagradu je odneo još jedan model kompanije Hyundai. Reč je o modelu Kona i Kona EV. On je bio bolji od modela Jaguar I-Pace i Honda RDX. Segment SUV modela je postao ključan segment na tržištu Severne Amerike. To je dovelo do toga da Ford, General Motors i Fiat Chrysler odustanu od nekih svojih sedan modela.

U kategoriji kamioneta nagradu je odneo Fiat Chrysler-ov RAM 1500. On je bio bolji od modela Chevrolet Silverado i 1500 i GMC Sierra 1500.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery