970_250_eko
Vesti

Mask sada tvrdi da će Tesla Roadster moći da leti (lebdi)!?

Tesla kao DeLorean iz filma “Povratak u budućnost”, zahvaljujući raketnim potisnicima

Tesla Roadster
887Pregleda

Izvršni direktor i osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, je izjavio da će sledeća generacija modela Tesla Roadster moći da lebdi. Da, dobro ste pročitali.  

Tesla Roadster

Naime, sredinom 2018. godine, preduzetnik Ilon Maks je izjavio da će model Tesla Roadster, kada se nađe u prodaji, biti dostupan sa opcionalnim “Space X” paketom opreme. U taj paket opreme spadaju i raketni potisnici. Prvobitno je Mask tvrdio da će rekteni pogon uticati na ubrzanje, maksimalnu brzinu, kočenje i skretanje. Međutim, sada je dodao da će pored svega toga, raketni pogon ovom potpuno električnom automobilu pomoći i da leti (lebdi).

Mask je ovu tvrdnju izneo na svom zvaničnom Twitter profilu. On je naveo da će novi Roadster imati slične sposobnosti kao i DeLorean iz fima “Povratak u budućnost”. Na pitanje da li se samo šali ili je ozbiljan oko te tvrdnje, on je odgovorio:

DeLorean

“Novi Tesla Roadster će imati Space X sistem raketnog pogona sa viskoim vazdušnim pritiskom smešen gde su zadnja sedišta. Veoma sam ozbiljan po pitanju lebdećeg hiper automobila”, zaključio je on.

Koliko god to neverovatno zvučalo, uopšte ne sumnjamo da će se Mask zaista potruditi da svoje tvrdnje sprovede u delo. Međutim, to nije nešto što bi moglo biti dostupno široj javnosti. Prema tome, čak i ako tako nešto bude konstruisano, verujemo da će biti basnoslovno skupo. Takođe, sigurni smo da će se prodavati u ograničenom broju.

Tesla Roadster

Međutim, i bez raketnih potisnika, novi Tesla Roadster će biti nešto izuzetno. Predstavnici kompanije (uglavnom Mask) tvrde da će ovaj model zahvaljujući snažnim elektromotorima i bateriji od 200 kWh moći da pređe i do 1.000 kilometara sa jednim punjenjem. Takođe se navodi da će on iz mesta do 96 km/h ubrzavati za 1,9 sekundi te da će postizati maksimalnu brzinu od 402 km/h.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery