AktuelnoEco GreenVesti

Honda nastupa s novim EV konceptom u Pekingu

1.07KPregleda

Ono malo što možemo da vidimo sugeriše da se radi o prilično „isklesanom“ dizajnu

 

Honda će debitovati s konceptom električnog automobila na Salonu automobila u Pekingu 2020. (International Automotive Exhibition), događaju poznatom i pod imenom „Auto China 2020“. početak je zakazan za 26. septembar, a Hondin pulen koji tu treba da se pojavi još uvek nema ime. Za sada, jedino što nam kompanija dozvoljava da znamo je da novajlija ukazuje na pravac kojim će ići budući serijski model.

 

Pored „misterioznog“ modela, na štandu japanske marke će se naći i CR-V PHEV, prvi „plug-in“ hibridni model dostupan u Kini.

 

„Tizer“ jedino pruža ograničen uvid u prednji deo, gde možemo da vidimo oštre uglove i trapezoidna svetla. Tanka LED traka se pruža preko „anfasa“ i deli liniju haube i odbojnika.

 

U smislu budućih EV planova, Honda je u partnerstvu s General Motorsom, koje za cilj ima kreiranje dva električna vozila. Prvo bi trebalo da bude dostupno u Severnoj Americi 2024., tako da je malo verovatno da će biti povezano s konceptom s kojeg će biti skinut veo u Kini. Kao deo dogovora, Honda dobija pristup novoj GM-ovoj EV platformi i Ultium baterijama. Japanska marka će s druge strane biti odgovorna za dizajn karoserije i enterijera, dok će se sklapanje obavljati u fabrici General Motorsa u Severnoj Americi.

 

Van ovog kontinenta, Hondin poslednji električni pulen je model „E“. Naravno, reč je o automobilskom „mališanu“, čiji stajling evocira na N seriju iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Pogonski sklop se sastoji od baterije od 35,5 kWh i elektromotora koji pokreće zadnje točkove, snage 136 ili 154 konja, u zavisnosti od nivoa opreme. Što se autonomije tiče, ona iznosi oko 220 kilometara. Unutrašnjost je poznata po pet ekrana, uključujući i dva koji emituju sliku koju detektuju spoljni retrovizori.

 

Još jedna električna Honda pristiže u Evropu 2022., ali za sada nemamo bilo kakvih detalja vezanih za nju.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery