970_250_eko
Vesti

Hennessey demonstrirao brzinu svog Dodge Demon-a sa 1.200 konjskih snaga!

Zver

455Pregleda

Predstavnici kompanije Dodge su nedavno izneli tvrdnju da njihov Challenger SRT Demon, sa kompetentnim vozačem za volanom, može da pređe 400 metara za manje od 10 sekudni.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih Dodge Demon jeste prava zver jesu njegovih 840 konjskih snaga koje razvija njegov HEMI V8 agregat radne zapremine 6,2 litara. Jednom kada vozač uspe da savlada svu tu snagu, do 100 km/h može ubrzati za isto vreme kao i sa modelom Bugatti Chiron.

Iako je 840 konjskih snaga i više nego dovoljno za pravu adrenalinsku vožnju, kompanija Hennessey je smatrala da to nije dovoljno, te je tjnuirala agregat tako da on razvija preko 1.000 konja.

Ali ni to nije bilo dovoljno, te sada njihov najnoviji Demon razvija neverovatnih 1.200 konjskih snaga koje su dobijene zahvaljujući unapređenom kompresoru i drugim modifikacijama.

Kako bi demonstrirali koliko je zapravo brz njihov najnoviji projekat, ljudi iz kompanije Hennessey su ovaj model izveli na stazu. Moramo priznati, ovaj Demon je „ludački“ brz. Naravno, agregat sa kompresorom ima i zvuk koji je jednako neverovatan.

Šta mislite o ovom modelu u izdanju kompanije Hennessey?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery