AktuelnoVesti

Gordon Murray T.50 zvuk kakav odavno nismo čuli (VIDEO)

2.36KPregleda

Sedamdeset osmi po redu „Miting članova Gudvuda“ je započeo. Radi se o zatvorenijoj manifestaciji u odnosu na „Festival brzine“ koji se održava na ovom istom mestu.

 

 

Suvišno je reći da ovde možemo da vidimo takvu „egzotiku“ kakva se nalazi retko gde u svetu na jednom mestu, a ovoga puta je glavna zvezda Gordon Murray T.50, koji je „zavrištao“ na stazi u Gudvudu. Ovaj superautomobil s centralno postavljenim sedištem je odradio tri kruga, a zvuk koji proizvodi je čista fantazija. Za volanom se našao Dario Frankiti, a ukoliko vam automobil izgleda „poznato“, to ne treba da čudi, jer baš podseća na kultni McLaren F1. Naravno, Gordon Marej je inženjer koji je stajao iza stvaranja čuvenog superautomobila.

 

 

Za „simfoniju“ koju možemo da čujemo je „krivac“ 4,0-litarski V12 Coswortha i Gordon Murray Automotivea. Isporučuje „zdrave“ 664 ks i 467 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a u „crveno“ ulazi na 12.100 o/min. Motor raspolaže masom od samo 177 kilograma, što ga čini najlakšim serijskim V12 ikada napravljenim.

 

 

Svakom kupcu T.50 predstoji sastanak s predstavnicima kompanije, kako bi se podesila pozicija sedenja, volana i pedala u odnosu na preference vozača.

 

 

Koliko sve to košta? Gordon Murray Automotive naplaćuje 2,36 miliona funti (pre zaračunatih taksi) za primerak. Kompanija planira da sklopi samo 100 jedinica T.50, dok će T.50s Niki Lauda biti proizveden u 25 primeraka.

 

 

Očekuje se da proizvodnja Gordon Murraya T.50 započne početkom januara 2022., s tim što će prve isporuke biti obavljene nešto kasnije iste godine.

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery