AktuelnoPRVesti

Globalna saradnja kompanije Hyundai i Royal Dutch Shell

Shell
707Pregleda

Posvećenost Hyundaija u postizanju nulte emisije ugljenika

 

Hyundai Motor Company potpisao je novi petogodišnji sporazum o globalnoj poslovnoj saradnji sa kompanijom Royal Dutch Shell plc, međunarodnom energetskom kompanijom poznatom kao Shell. 

 

Hyundai Motor se obavezuje da će postići nultu emisiju štetnih gasova u svojim globalnim proizvodima i operacijama do 2045. godine, dok Shell teži da postane energetski lider sa nultom emisijom ugljen-dioksida do 2050. ili pre.

Hyundai Srbija koristi Shell Helix Ultra ECT AH 0W 30 (C2/C3) Carbon Neutral ulja.

 

Shell

 

Hyundai želi motorno ulje sa poboljšanim performansama i dugim vekom trajanja motora, a upravo to pruža Shell Helix Ultra ECT AH 0W-30 (C2/C3). Potpuno sintetičko motorno ulje, prilagođeno posebnim zahtevima proizvođača motora, i preporučrno je za upotrebu od strane Hyundaija.

 

Hyundai i Shell su udružili snage kako bi pokrenuli pozitivne promene sa čistijim rešenjima.

 

Ugovor o globalnoj saradnji takođe zadržava preporuke Hyundaija za korisćenje Shell ulja i maziva u okviru njihove globalne postprodajne mreže. Dve kompanije vode zajedničke programe istraživanja i razvoja. Uključujući i ulje za prvo punjenje kako bi se zadovoljili specifični Hyundaijevi zahtevi za motore. A to bi moglo da proširi saradnju u razvoju E-fluida za električna vozila.

  • Hyundai Motor se obavezuje da će postići neutralnost ugljenika do 2045;
  • Hyundai-ev holistički pristup fokusira se na tri stuba: čista mobilnost, platforme sledeće generacije i zelena energija;
  • Hyundai prestaje sa prodajom vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u Evropi, počev od 2035;
  • Na IAA u Minhenu, Hyundai posetiocima i digitalnim posetiocima predstavio je koncepte za nastupajući BEV model i potpuno električni robotaksi i prednosti pogona na vodonik.

 

Više na temu Hyundaijeve psovećenosti nultoj emisiji CO2, pročitajte OVDE.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery