AktuelnoOnline plus

Ford pretrpeo nokaut na Wall Streetu

820Pregleda

Ford izgubio 7 milijardi dolara vrednosti na berzi

 

Dok najmlađa automobilska kompanija TESLA nove tehnologije vešto pretvara u rast vrednosti na berzi, tradicionalni veliki brednodvi padaju polako ali sigurno ispod linije opstanka.

 

Najbolji dokaz da oni koji nisu na vreme uskočili u nove vode je tkz. „crni utorak“ za jednog od najvećih globalnih proizvođača automobila.

 

 

Ford je pretrpeo najgori dan na berzi od 2011 ! Akcije su u utorak pale za 12.3% a kada je berza u New Yorku završila sa radnim danom vredele su 13.09 $.

 

Vrednost Forda se za svega nekoliko sati smanjila se za 7 milijardi dolara.

 

Podsećanja radi, vrednost akcija Forda tog rekordno lošeg dana 2011. iznosila je 16.27 $.

 

 

 

Razlog ovom berzanskom fijasku je osim lošeg upravljanja činjenica da je svetlost dana ugledao izveštaj o zaradi komapnije u trećem kvartalu, u kojem se upozoravju investitori da se spreme za neočekivane troškove od jedne milijarde dolara prema dobavljačima.

 

 

Iako je hroničnu nestašicu delova u auto industriji Ford u proteklom period bolje prevazilazio od konkurencije, situacija je daleko od povoljne. Problemi sa isporukom komponenti pogadjaju gorovo 45.000 vozila, uglavnom premijum pik apova, koji neće na vreme stići u dilerske salone što značajno doliva ulje na vatru ovih gubitaka.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery