AktuelnoVesti

Ford Mondeo Evos špijuniran u Evropi a zameniće i Fusion u Americi

1.54KPregleda

Da li znate koliko modela automobila Ford Motor Company ima u ponudi u SAD za 2021. modelnu godinu? Odgovor je jedan, a reč je o Mustangu.

 

„Plavi oval“ je najavio ovaj dramatičan zaokret aprila 2018., zbog sve manje potražnje za sedanima i hečbek modelima, odnosno porastu potražnje za SUV/krosoverima i kamionetima. Ipak, ova odluka je došla nakon višegodišnjeg pada nekada popularnih segmenata, a kupci u Evropi su takođe počeli da preferiraju modele s povišenim klirensom.

 

 

Nakon Evosa za kinesko tržište, Fusion u Americi i Mondeo u Evropi će biti zamenjeni ovim zanimljivim modelom. Špijuniran je u Nemačkoj u Fordovom testnom centru a radi se o „kupe“ krosoveru koji bi mogao da ponese naziv Mondeo Evos na osnovu nedavnog apliciranja za zaštitu intelektualne svojine.

 

 

Mada izgleda ekstremno slično kineskom modelu sudeći po dizajnu prednje maske, farova, spoljašnjih retrovizora, ručki vrata i naplataka s dvostrukim paocima, Mondeo Evos i njegov američki pandan će biti drugačiji od B stuba do „zadnjice“. Zadnja vrata i linije prozora čine najuočljivije promene, uz niži klirens. Evropski model nema crne obloge na lukovima točkova kao kineski.

 

 

Novajlija je očigledno inspirisan karavanima i „fastbek“ stilom, a indirektno je potvrđen kao novi model u Evropi za 2023. Inače, fabrika u Valensiji će biti modernizovana za 2,5-litarski Duratec Hybrid iz „plug-in“ hibridne  Kuge i hibridnih verzija Kuge, Galaxyja i S-Maxa.

 

 

Budući da će Euro 7 ekološki standardi u velikoj meri eliminisati dobar deo SUS motora bez hibridne asistencije od 2025. pa nadalje, Mondeo Evos će verovatno biti u ponudi u hibridnoj i „plug-in“ hibridnoj varijanti. Evos za kinesko tržište, poređenja radi, dostupan je isključivo s 2,0-litarskim Eco-Boost turbomotorom i transmisijom s konverterom obrtnog momenta.

 

Vrele Gume

Foto: Stefan Baldauf/SB Medien

 

1 Komentar

  1. […] Špijunske fotografije su obelodanile da je novajlija veoma sličan Evosu, posebno kada je prednji deo automobila u pitanju, dok se razlike očitavaju pozadi. Špijunirani prototip u velikoj meri podseća na tradicionalnu limuzinu, ne razlikujući se drastično od aktuelnog Mondeo hečbeka (liftbeka). Za ljubitelje Forda koji su ujedno naklonjeni SUV/krosoverima, ovo su dobre vesti. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery