970_250_eko
Vesti

Ferrari sledećeg meseca predstavlja dva nova modela!

Jedan od njih bi mogao biti 812 Superfast Spider

Ferrari 812 Superfast Spider
659Pregleda

Ferrari, iako je već predstavio nekoliko novih modela, ne namerava da uspori! Izvršni direktor kompanije potvrdio je da će uskoro biti predstavljena dva nova modela.

Ferrari 812 Superfast Spider

Naime, tokom konferencije za medije koja je nedavno održana, izvršni direktor kompanije Ferrari, Luis Kamilieri, potvrdio je da će biti predstavljena dva nova modela u Maranelu, i to već sledećeg meseca.

Kamilieri nije otkrivao detalje, ali nam raniji izveštaji sugerišu da bi jedan od tih modela mogao biti Ferrari 812 Superfast Spider. To još uvek nije zvanično potvrđeno, ali je nekoliko članova Ferrari foruma navelo da je već dobilo pozivnice za taj događaj.

Kao i kupe, Ferrari 812 Superfast Spider bi trebalo da ima 6.5-litarski V12 agregat. On će najverovatnije razvijati 789 KS (588 kW) i 718 Nm obrtnog mometna. Očekuje se da agregat bude povezan sa sedmostepenim DCT menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima. Zvanični detalji će najverovatnije biti predstavljeni sledećeg meseca, tokom premijere. Međutim, znamo da kupe verzija ovog modela iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi. Znamo i da on postiže maksimalnu btzinu od 340 km/h.

Drugi model predstavlja veću misteriju. Međutim, postoje šanse da je reč o modelu F8 Spyder. Ako je to zaista tako, onda očekujemo da on poseduje 3.9-litarski twin-turbo V8 agregat. On će najverovatnije razvijati 710 KS (530 kW) i 770 Nm obrtnog momenta. Uprkos tome što je slabiji od modela 812 Superfast, F8 Tributo iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi. Njegova maksimalna brzina je takođe 340 km/h.

Ferrari F8 Tributo

Krajem ove godine, Ferrari će predstaviti još jedan model. Za sada se malo toga zna o njemu, ali je rečeno da će on biti deo „potpuno drugačijeg segmenta“. S obzirom da je Purosangue SUV još uvek daleko od premijere, novi model bi mogao biti uvodni automobil proizvođača iz Maranela. Glasine o modernoj interpretaciji modela Dino kruže već neko vreme. Takođe, Ferrari je već potvrdio da planira liniju modela sa V6 agregatom.

Ferrari V6 linija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery