970_250_eko
AktuelnoVesti

F1 dominacija Mercedesa iznenadila i Hondu

997Pregleda

Honda iznenađena Mercedesovim napretkom u odnosu na prošlu godinu

 

Napredak koji je Mercedes ostvario sa svojom pogonskom jedinicom od prošle godine, iznadio je Hondu.

 

Govoreći na konferenciji za štampu, Hondin F1 tehnički direktor, Tojoharu Tanabe, rekao je da je „iznenađen napretkom koji je Mercedes ostvario od prošle godine“.

 

 

Učili smo iz nekih oblasti koje stoje iza nas i iz onih u kojima su oni ispred nas. Nije lako, ali se mi trudimo da nadoknadimo njihovu prednost u smislu performansi u kvalifikacijama i trkama. Vredno radimo s našim inženjerima u Japanu i Milton Kinsu da bismo nadoknadili razliku.“

 

Red Bull i Alpha Tauri su s Hondom diskutovali o strategiji vezanoj za ostatak sezone na sastanku posle trke u Mađarskoj.

 

„Bio je to dobar trenutak da se analiziraju prošle tri trke, jer smo imali vremena da se sastanemo s našim članovima tima“, rekao je Tanabe.

 

„Diskutovali smo o performansama, o onome što smo naučili iz prethodne tri trke, a zatim smo podelili informacije, ono što smo naučili. Nakon toga smo utvrdili šta je plan za budućnost, ali i čitavu sezonu.“

 

Ove godine se timovi suočavaju s dodatnim komplikacijama, jer ne znaju koliko će trka uopšte biti održano i o kojim se stazama radi.

 

 

 

 

Honda i njeni timovi su iz tog razloga porazgovarali kako da iskoriste pogonsku jedinicu za ovu sezonu i kako da upravljaju performansama tokom ovih trka i kasnije.

 

Mercedesovim performansama smo iznenađeni i mi, to nas podseća na Ferrari iz prošle godine…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery