AktuelnoVesti

Odlična vest: Euroimpex izabran za uvoznika Opela na delu teritorije Balkana

3.17KPregleda

Opel nastavlja sa razvojem poslovne strategije kroz novi model poslovanja na delu teritorije Balkana

 

  • Euroimpex izabran za uvoznika Opela na delu teritorije Balkana
  • Opelov cilj je održivi rast u regionu
  • Još jedan važan korak u implementaciji PACE! strateškog plana

 

Dobre vesti, kako za ljubitelje brenda Opel širom Srbije, tako i za nas automobilske medije. Posle godina „tavorenja“ Opel će konačno imati ozbiljnog i adekvatnog uvoznika i predstavnika. Kako u našoj zemlji, tako i u regionu! 

 

Izborom kompanije koja će biti novi uvoznik za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju, Opel nastavlja s razvojem svoje poslovne strategije na odabranim tržištima Evrope. S ciljem da očuva i unapredi održivi rast u regionu, proizvođač automobila je doneo odluku da u navedenim zemljama poslovanje vodi priznata i uspešna kompanija.

 

Euroimpex, kao nezavisni lokalni uvoznik i partner,  osnovan je 1990. godine kao mala kompanija s tri zaposlena. U međuvremenu, uspeo je da ostvari impozantan rast u poslednjih trideset godina, pre svega kao uvoznik Peugeot vozila, brenda iz PSA grupe kojoj i Opel pripada.

 

Ugovor je potpisan. Nakon zaključivanja planirane transakcije, EUROIMPEX će postati ekskluzivni uvoznik za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju, preuzimanjem kompletnog poslovanja. Svi koji su zaposleni u Opelovom predstavništvu će biti preuzeti od strane novog uvoznika u skladu s važećim zakonima, najkasnije do dana kada transkacija bude zaključena.

 

Kompletna transakcija i pokretanje novog poslovnog modela će biti aktivirani nakon zvaničnog odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

 

“Ova odluka još jednom pokazuje da su ciljevi PACE! strateškog plana naši vodeći principi. Novi organizacioni model će naše poslovanje učiniti još agilnijim i efikasnijm, a samim tim i konkurentnijim. “, izjavio je Xavier Duchemin, Opel/Vauxhall, izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing. “Duboko smo uvereni da će naš brend u budućnosti još uspešnije poslovati u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Albaniji”.

 

Saradnju sa Peugeotom kompanija EUROIMPEX je počela 1992. godine, a zvanični uvoznik za Makedoniju je postala 1994. godine. EUROIMPEX je uvoznik Peugeot vozila za teritoriju Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije u poslednjih pet godina. Od početka saradnje prodato je preko 20.000 Peugeot vozila.

 

Na navedenom delu Balkana, tokom 2019. godine Opel je prodao oko 2.500 vozila i u godinama koje dolaze, za cilj ima održivi rast  i profitabilno poslovanje.

 

Svakako odlična vest za sve „Opelaše“ na ovim prostorima. Ali i nas automobilske novinare jer ćemo konačno moći  Opel brend da predstavimo u medijima kako mu i dolikuje. A to, između ostalog, znači i napokon nove Opel modele na testovima!   

 

Izvor: Euroimpex

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery