970_250_eko
Vesti

Električni krosover kompanije Porsche stiže do 2022. godine!

Potvrđeno

305Pregleda

Kompanija Porsche će i zvanično ući u eru elektrifikacije sledeće godine kada premijerno predstavi svoj prvi potpuno električni model, Taycan. Međutim, nakon toga nas očekuju i drugi električni modeli ove kompanije.

To je potvrdio i jedan od zvaničnika kompanije, koji je naveo da ljudi koji su na čelu nemačkog proizvođača automobila veruju da će električni modeli do 2025. godine činiti više od 50 procenata ukupnog broja prodatih automobila.

Iako postoje brojne spekulacije o novim električnim vozilima kompanije Porshe, Autocar prenosi da je Luc Meške (gore pomenuti zvaničnik kompanije) novinarima rekao da možemo očekivati da će se prvi električni krosover Porsche-a najkasnije do 2022. godine. Meške nije ulazio u detalje, ali je rekao da će taj model biti “veliki SUV” što sugestira da će to biti automobile baziran na modelu Cayenne.

Međutim, Cayenne je nedavno prošao kroz ozbiljniji “facelift” što znači da bi ipak mogli očekivati i potpuno novi model. Još jedna mogućnost je da će Porsche jednostavno predstaviti model koji je u suštini Audi E-Tron, na koji će samo staviti drugačiju oznaku.

Postoje glasine i o električnom Macan modelu koji bi trebalo da bude redizajniran u sledećih nekoliko godina. Međutim, s obzirom da je Meške rekao da će novi model biti “veliki SUV”, male su šanse da ima istine u toj glasini.

Osim ovog novog misterioznog krosover modela, očekuje se da Porsche lansira i nekoliko varijanti modela Taycan. Takođe, Porsche radi i na modelu 911 sa hibridnim pogonskim sklopom.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery