970_250_eko
Vesti

Crtež modela Honda/Acura NSX je pravo remek-delo!

Delo legendardnog Šina Jošikave

667Pregleda

Honda/Acura NSX je parvo inženjersko čudo i u to nema nikakve sumnje. Međutim, veći deo onoga što je čini tako impresivnom je sakriveno ispod prelepo dizanirane karoserije.

Upravo iz tog razloga je pravo uživanje gledati u skicu (iznad teksta), koja se pojavila na internetu.

Ono što je možda još impresivnije jeste činjenica da je ova skica pravo remek-delo koje je rukom nacrtao “legendardni ilustrator automobilske industrije”, Šin Jošikava (Shin Yoshikawa). On je napavio “podeljeni crtež” na kom se na jednom delu vidi sve ono što se nalazi ispod karoserije modela NSX.

Uopšte ne sumnjamo da je crtanje ovakve skice zahtevalo veliki talenat, trud ali i dosta vremena. Tome ide u prilog činjenica da je model NSX pun različite tehnologije (mehaničke i električne) i elemenata koji su skriveni. Njeno srce je twin-turbo V6 agregat zapremine 3,5 litara koji radi zajedno sa tri elektromotora. Tu je i devetostepeni menjač sa duplim kvačilom, ali i “All-Wheel Drive” sistem.

“Inovativni pogonski sklop i njegova snaga je nešto što je bilo ektremno teško preneti na papir, te sa sigurnošću mogu da kažem da je crtanje druge generacije modela NSX nešto što mi je bilo najteže da nacrtam”, naveo je Jošikava. “Sve je u detaljima. Ako ne razumete tehnologiju koja se ubacuje u vozila, ne možete proizvoditi ta vozila, a kamoli nacrtati ih”, dodao je on.

Sami predstavnici kompanije Honda navode, NSX je “jedini super automobile koji se proizvodi u Americi”.

S tom tvrdnjom se možda ne bi složli ljudi koji proizvode model Corvette u Kentakiju, ali s obzirom da se Ford GT proizvodi u Kanadi, te da je proizvodnja modela Dodge Viper obustavljena i da modeli poput Hennessey Venom F5 i SSC Tuatara tek treba da uđu u proizvodnju, predstavnici kompanije možda i imaju parvo da se hvale na taj način, s obzirom da se taj model proizvodi u Ohaju.

Šta vi mislite o ovom modelu i naravno, šta mislite o ovoj skici?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery