AktuelnoVesti

Električni Fiat iz Kragujevca 2023.

3.18KPregleda

Svetlija budućnost dolazi u Kragujevac

 

 

Ako je verovati špekulacijama i najavama iz jednog od sindikata u Kragujevcu, svetla perspektiva uskoro stiže u ovaj grad i FCA fabriku.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama koje stižu iz kabineta Predsednice Vlade Srbije, očekuje se da 2023. proizvodne trake modela 500L zauzme jedan od električnih modela grupacije

 

 

Kako kažu, fabrika je nova, uslovi i dogovor sa državom vrlo povoljni i nema ni jedan razlog da se nakon okončanja korona pa ukrajinske krize, ne nastavi sa proizvodnjom nekog od atraktivnih modela.

 

 

Posla trenutno nema, ne zbog nedostatka delova i sankcija Rusiji već zbog činjenice da je potražnja za Fiatom 500L vrlo ograničena.

 

 

Prošle godine je proizvedeno svega 27.000 vozila, što je petina kapaciteta fabrike, a početak ove je još gori jer je bilo svega nekoliko radnih dana.

 

Analitičari koji prate poslovanje Stelantis grupacije sigurni su da CEO Karlos Tavares ima skrivenog aduta u rukavu po pitanju fabrike u Kragujevcu koja je njihova druga najmodernija fabrika.

1 Komentar

  1. Vučko je neko dan dao neke natuknice o nekoj velikoj proizvodnji automobila u Srbiji, nije bio precizan ali mi se čini kao da nije Fiat sam u igri…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery