AktuelnoVesti

Air France u punom zamahu

1.2KPregleda

 

Očekuje se rekordna avio saobraćajna 2022

 

 

Air France, deo Air France – KLM grupe, najavljuje da će u letnjem redu letenja imati direktne letove ka 196 destinacija, čime će dostići 90 posto kapaciteta u odnosu na prepandemijsku i rekordno uspešnu 2019. godinu. Štaviše, letovi ka Severnoj Americi, Africi, Karibima i Indijskom okeanu će prema kapacitetima premašiti 2019. godinu.

 

Francuski avio-prevoznik Air France, takođe najavljuje otvaranje novih avio-linija sa svog matičnog aerodroma Šarl de Gol ka Kvebeku (Kanada), Zakintosu (Grčka) i Tirani (Albanija), dok će sa aerodroma Pariz-Orli pokrenuti nove letove ka Alžiru (Alžir), Tunisu (Tunis) i Palma de Majorki (Španija).

 

Mreža dugolinijskih letova Air France-a beleži potpuni oporavak usled velike potražnje za letovima ka Severnoj Americi, Africi, Karibima i Indijskom okeanu. Ka SAD, koje predstavljaju vodeću destinaciju ove avio-kompanije, ovog leta će biti organizovano blizu 200 nedeljnih letova do 14 destinacija, odnosno 20% više nego u leto 2019. Pri tom će, u saradnji sa Deltom, od početka juna Air France imati svakodnevne polaske za Njujork na svakih sat ili dva.

 

Air France takođe jača svoju ponudu letova ka Kanadi, sa povećanjem kapaciteta od 25% u odnosu na nivo pre krize. Na ovaj način Air France postaje vodeća evropska avio-kompanija kada je u pitanju broj i kapacitet letova između Evrope i Kanade.

 

Što se tiče letova ka Africi, Air France se vraća na nivo aktivnosti pre krize, dok će ka Aziji imati smanjen broj letova.

 

U mreži srednjelinijskih i kratkolinijskih letova Air France takođe beleži porast broja letova i uvodi nove avio-linije za Zakintos, Tiranu i Palma de Majorku, dok će takođe nastaviti sa letom za Kanarska ostva, uvedenim u zimski red letenja 2021.

 

Air France takođe najavljuje i povratak direktne avio-linije Pariz – Beograd ovog leta.

 

Avio-kompanija poziva svoje putnike da pre dolaska na aerodrom provere uslove i dokumentaciju potrebnu za ulazak u zemlju u koju putuju na sajtu www.airfrance.traveldoc.aero

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery