Vesti

Elektični MINI će biti predstavljen 9. jula!

Novi tizer

MINI Cooper SE
1.27KPregleda

MINI se polako priprema za zvaničnu premijeru modela Cooper SE koja je zakazana za 9. jul. U tu svrhu je ovaj proizvođač automobila objavio i novi tizer video…

Nazvan “Napunjen strašću”, ovaj klip nam prikazuje nekoliko klasičnih MINI modela. Nakon toga vidimo i nekoliko kratkih scena novog električnog vozila. Nažalost, na video snimku se ne može videti puno toga, osim utičnice za punjač i prepoznatljive siluete ovog hečbek modela.

MINI nije otkrio puno informacija o svom novom elektirčnom modelu. Rečeno je samo da će Cooper SE imati inovativni dug i prepoznatljiv, legendardni dizajn. Britanski proizvođač automobila takođe igra na kartu zaštite životne sredine. Naime, u saopštenju se navodi da će “kupci ovog modela imati čistu savest znajući da, ne samo da pomažu da putevi budu tiši, već i da doprinose tome da vazduh koji udišemo bude čistiji”.

MINI Cooper SE

Naime, MINI je već počeo da prihvata porudžbine za ovaj model na različitim tržištima, pre svega na nemačkom, francuskom, norveškom, švedskom i holandskom. Zvanični sajt britanskog proizvođača sugeriše da će novi model biti dostupan i u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i SAD.

MINI Cooper SE će početi da se proizvodi u novembru ove godine. Ranije špijunske fotografije koje smo imali prilike da vidimo su nam otkrile da će se ovaj model od konvencionalnih MINI modela razlikovati po potpuno zatvorenoj maski (gril). Žuti detalji će se isticati na maski, na kućištima bočnih retrovizora i alu-felnama.

Svi detalji će biti poznati tek sledećeg meseca. Međutim, očekuje se da ovaj model ima litijum-jonsku bateriju od 33 kWh zahvaljujući kojoj će automobil sa jednim punjenjem moći da pređe do 183 kilometara puta. Očekuje se da se u njemu nađe i elektromotor koji će razvijati 135 kW (181 KS).

MINI Cooper SE

Špijunska fotografija: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery