Vesti

Bentley planira elektrifikaciju svih svojih modela!

Prvi potpuno električni automobil britanskog brenda stiže 2025. godine!

Bentley Bentayga Speed
488Pregleda

Bentley je brend koji se prilikom proizvodnje luksuznih automobila drži tradicije. Međutim, već je zašao u vode elektrifikacije. Prvi korak ka električnoj budućnosti je napravljen predstavljanjem plug-in hibridne varijante modela Bentayga…  

Bentley Bentayga Speed

Naime, mnogi smatraju je upravo Bentley Bentayga Hybrid zapravo prvi korak ka potpunoj elektrifikaciji game britanskog brenda.  Jedan od članova upravnog odbora kompanije Bentley, Kris Kraft je nedavno izjavio da će kompanija “elektrifikovati sve svoje modele do 2023. godine”. On je dodao i da se očekuje ovaj brend svoj prvi, potpuno električni automobil lansira 2025. godine.

Za sada se ne zna puno toga o tom električnom vozilu. Međutim, Kraft je izjavio da su električna vozila veliki deo naše budućnosti. Iako prodaja električnih automobila trenutno predstavlja samo mali deo ukupne prodaje automobila, njihov segment neprestano raste. Električni automobili postaju sve popularniji te se procenjuje da preko 30% kupaca luksuznih automobila želi da kupi električno vozilo.

Bentley Flying Spur

Kraft je jednom drugom prilikom izjavio da su električni automobili nešto što odgovara kompaniji Bentley. Razlog za to jeste činjenica da oni pružaju instant ubrzanje. što je u neku ruku, nešto ka čemu britanski brend oduvek teži. Električni automobili su takođe tihi, a to je nešto sa čim se povezuju automobili luksuznih brendova.

Iako Kraft nije pričao puno o hibridima koji dolaze, pretpostavlja se da će to biti Continental GT, Flying Spur i Mulsanne. Još uvek se ne zna kakav će hibridni pogon oni imati, ali bi on mogao biti isti kao kod modela Bentayga Hybrid.

Da podsetimo, ovaj krosover poseduje trolitarski V6 agregat, elektromotor i bateriju. Potvrđeno je da će taj model moći da se potpuno napuni za dva i po sata, te da sa jednim punjenjem može da pređe do 50 kilometara, samo na električnu energiju.  

Bentley Flying B

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery