Vesti

Audi i Rimac zajedno rade na konstrukciji naslednika modela R8!?

Spekulacije

Audi R8
869Pregleda

Početkom ove godine, šef brenda iz Ingloštata, Brem Skot, otvoreno je govorio o budućnosti modela R8.

Audi R8

Tokom sastanka zvaničnika kompanije, on je upitao: „Da li nam treba naslednik modela R8 sa SUS agregatom? Da li se on uklapa u našu viziju?“. Skot nažalost nije dao i odgovore na ta pitanja, ali je po svemu sudeći, Audi nastavio dalje sa planovima za naslednika modela R8.

Car Magazine prenosi da se Audi obratio kompaniji Rimac za mogućnost saradnje pri kreiranju performantnog električnog vozila koje će zameniti model R8. Detalja nema puno, ali se navodi da bi taj automobil mogao da se zove RS e–Tron. Takođe, on bi na tržište mogao da se pojavi 2023. ili 2024. godine.

Audi R8

Ovo vozilo će se (ako zaista bude napravljeno) konstruisati u Bolinger Hofe postorjenju kompanije Audi. Međutim, veliki deo razvoja ovog modela bi bio prepušten kompaniji Rimac. Ne samo to, već bi Rimac trebalo i da kreira pogonski sklop za ovaj model.

Predviđeno je da naslednik modela Audi R8 ima četiri elektromotora koji bi razvijali oko 940 KS (700 kW). Zahvaljujući tome i pogonu na svim točkvoima, ovaj model bi iz mesta do 100 km/h ubrzavao za svega 2,5 sekundi.

Još jedna glasina tiče se baterije od 95 kWh sa sistemom bežičnog punjenja. Baterije bi trebalo da budu dovoljne da automobil sa jednim punjenjem pređe do 483 kilometara.

Očekuje se da ovaj „dvosed“ ima aluminijumsku „Monocoque“ šasiju i aktivnu aerodinamiku. To zvuči veoma impresivno, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da bi trebalo da se prodaje po ceni od oko 200.000 evra.

Naravno, ovo još uvek nije zvanično potvrđeno, tako da sve informacije prihvatamo sa dozom skepticizma.

Audi R8

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery