Vesti

Dostava prvih primeraka modela Ford Focus ST počinje sledećeg meseca!

Poznata je i cena po kojoj će se ovaj model prodavati

1.78KPregleda

Ford je danas i zvanično saopštio cenu po kojoj će se novi Focus ST prodavati u Velikoj Britaniji. Takođe, saopšteno je da će prvi primerci tog modela biti dostavljeni kupcima već sledećeg meseca.

Ford Focus ST

Najjeftinija varijanta modela Focus ST će biti hečbek sa dizel agregatom. On će se prodavati po ceno od 34.470 evra. Model sa istim agregatom, ali u karavan verziji, je nešto skuplji i prodavaće se po ceni od 35.756 evra.

Dizel agregat koji pokreće te dve verzije je zapravo dvolitarski EcoBlue. On razvija 187 konjskih snaga (140 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa šestostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkovima. Zahvaljujući tome, Focus ST iz mesta do 100 km/h ubrzava za 7,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h.

Pored ovog dizel agregata, novi Focus ST će biti dostupan i sa benzincem. Reč je o 2,3-litaskom EcoBoost agregatu koji razvija 276 konjskih snaga (206 kW) i 420 Nm obrtnog momenta. Sa tim agregatom, Focus ST iz mesta do stotke ubrzava za manje od 6 sekundi. Takođe, on postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Kao i EcoBlue, i EcoBoost agregat je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem. Međutim, očekuje se da uskoro, kao opcija, bude dostupan i sedmostepeni automatik.

Cena Focus ST modela sa EcoBoost agregatom u hečbek verziji je 37.392 evra. Karavan sa istim agregatom se prodaje po ceni od 38.768 evra.

Više detalja o modelu Ford Focus ST možete pronaći ovde. Takođe, na testu nam je bio i novi Focus sa jednolitarskim EcoBoost agregatom, a šta o njemu mislimo možete saznati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery