Vesti

Sprema se Porsche Cayenne Coupe koji će imati V8 agregat iz modela Urus!?

Isti agregat je srce modela Lamborghini Urus!

Porsche Cayenne Coupe
1.61KPregleda

Porsche navodno želi da popuni prazninu između svog modela Cayenne Coupe i njegovog egzotičnijeg rođaka, modela Lamborghini Urus.

Porsche Cayenne Coupe

Kako planiraju da to urade? Kako se navodi, jedan od neimenovanih izvora iz nemačke kompanije je rekao da će Cayenne Coupe dobiti V8 agregat kakav pokreće italijanski super SUV.  S obzirom da su oba vozila bazirana na arhitekturi Volkswagen grupacije, to ne zvuči nemoguće. Zapravo, tako nešto uopšte ne bi bilo teško izvesti.

Naime, četvorolitarski twin-turbo V8 agregat iz modela Urus tazvija 641 KS (478 ke) i 850 Nm obrtnog momenta. U suštini, reč je o unapređenoj verziji V8 agregata koji se trenuntno nalazi u modelima Porsche Cayenne Turbo i Bentley Bentayga.

Bugatti krosover, krosover-kupe?

Uprkos njegovoj ogromnosti i težini od 2.200 kilograma, Lamborghini Urus ima performanse super automobila. On iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi, do 200 km/h za 12,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Ako Porsche Cayenne Coupe zaista dobije ovaj agregat, ne sumnjamo da će i on biti prava zver. Takođe, nemački proizvođač ima nekoliko imena na raspolaganju za taj model. Prema tome, on bi mogao da se zove Cayenne GT Coupe, Cayenne Turbo S Coupe ili Cayenne Turbo GTS Coupe. Porsche je čak i zaštitio oznaku GT5, ko zna za koji automobil. Pretpostavljamo da ćemo nekad i to saznati.

Tim koji će navodno biti zadužen za rad na tom automobilu je isti tim koji iza sebe ima trkačke automobile i neke od najlepših Porshe modela.

Podsećamo, trenutno najsnažniji dostupan Cayenne Coupe model je zapravo Cayenne Turbo Coupe. Njega pokreće četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 542 KS (404 kW) i 768 Nm obrtnog momenta. Uz opcionalni Sport Chrono paket, on iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 286 km/h.

Porsche Cayenne Coupe

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery