AktuelnoFilmVesti

Dokumentarac o Mihaelu Šumaheru na Netflixu u septembru

1.67KPregleda

Porodica Šumaher je odobrila oficijelan dokumentarni film o životu i karijeri Mihaela Šumahera.

 

„SCHUMACHER“ bi trebalo da se emituje 15. septembra na Netflixu, a evo šta znamo o Šumijevoj biografiji u pokretnim slikama.

 

Datum premijere označava 30 godina nakon što je legendarni Nemac debitovao u Formuli 1, na VN Belgije. Ipak, film će ispratiti Šumaherovu karijeru od samih početaka, kada je živeo u Kerpenu i bio karting zvezda u usponu. Gledaoci će dobiti pregled karijere jednog od najboljih vozača Formule 1 svih vremena. Mnogi ga i smatraju najboljim.

 

 

Kreatori filma obećavaju priču koja će im približiti kompleksnu ličnost sedmostrukog svetskog šampiona, u koju su uključeni intervjui s Mihaelovom decom, Mikom i Đinom, kao i suprugom Korinom. Po Sabini Kem, dugogodišnjoj Mihaelovoj portparolki, ovaj film je poklon porodice njenom voljenom suprugu i ocu.

 

Naravno, kao i u priči o Ajrtonu Seni, gledaoci će moći da vide intervjue sa Šumaherovim najvećim rivalima, kao i s nekim drugim važnim imenima iz Formule 1. Videćemo Ralfa Šumahera, Žana Toda, Luku di Montecemola, Bernija Eklstouna, kao i Dejvida Kultarda, Sebastijana Fetela i Miku Hakinena.

 

Finac je uspeo da „preotme“ Šumiju čak dve F1 titule, tokom njegove vladavine u „najbržem cirkusu na svetu“. Ostale dve su otišle u ruke Dejmona Hila 1996. i Žaka Vilneva 1997. Mihael Šumaher i dalje ima pet uzastopno osvojenih titula, što je rekord i dan danas.

 

Film o Šumaheru su režirali Hans-Bruno Kamertens, Vanesa Neker i Mihael Veh, koji su ujedno i scenaristi, dok su Benjamin Zajkl i Vanesa Neker producenti. Potonja dva imena su odgovorna i za dokumentarac o nemačkoj teniskoj legendi, Borisu Bekeru.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery