AktuelnoVesti

Honda Civic Type R Limited Edition Vs VW Golf GTI Clubsport 45 – koji je bolji? (VIDEO)

1.73KPregleda

U „hot heč“ segmentu sve vrvi od sjajnih opcija, a tome dodatno doprinose proizvođači koji isporučuju specijalna izdanja postojećih modela. Međutim, dokle god su tako dobri kao što jesu, nema šta da se žalimo.

 

Primera radi, Honda Civic Type R Limited Edition je u osnovi ekstremnija verzija već izvanrednog „hot heča“ s pogonom na prednje točkove, koji je za mnoge zapravo i najbolji model u segmentu. Poseduje BBS kovane aluminijumske naplatke i Michelin Pilot Sport Cup 2 gume, modifikovane amortizere i rekalibrisan upravljački sistem. Motor je isti 2,0-litarski turbo četvorocilindraš s 320 ks i 400 Nm, koji se šalju na prednje točkove preko izvanrednog šestostepenog manuelnog menjača, uz asistenciju diferencijala s ograničenim proklizavanjem.

 

 

Hondina postavka je predviđena za beskompromisne performanse, a u tom smislu Limited Edition podiže stvari na viši nivo, jer nema klima uređaj niti info-zabavni sistem, sve u svrhu uštede na masi. Dakle, ukoliko želite najbolje moguće performanse, moraćete da „prolijete znoj“.

 

U Golfu GTI Clubsport 45 nećete imati tih problema, jer on je „napucan“ tehnologijom. Poput Hondinog pulena, i ovde se radi o specijalnoj. limitiranoj ediciji, koja je kreirana u čast 45. godišnjice GTI-a, ali za razliku od japanskog modela, nema bilo kakvog žrtvovanja na planu komfora. Ne samo što putnici dobijaju klima uređaj i displej pristojne veličine, već su i sedišta sasvim udobna. Zapravo, možda su i previše „plišana“ za automobil s 300 konja.

 

Analiza Autocara ide u detalje što se tiče poređenja ova dva „hot heča“, ali krajnji zaključak je sledeći: Ukoliko ste u potrazi na najboljim „hot heč“ modelom s prednjim pogonom iz perspektive voznih osobina, nema šta da idete dalje od Honde Civic Type R Limited Edition. Britanski novinari su ga nazvali „Porscheom 911 GT3“ u klasi „hot hečeva“, što je kompliment posle kojeg nema dalje.

 

Međutim, ako tražite pitomije vozilo, VW Golf GTI  se nameće kao bolji izbor. Čak, test vozači smatraju da je bolje zaobići Clubsport 45 verziju i potražiti druge opcije u Volkswagenovoj ponudi performantnih modela iz C segmenta, jer se za isti novac verovatno može priuštiti ulazni Golf R.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery