AktuelnoVesti

Direktor Toyote potvrdio sumnje u globalnu elektrifikaciju

6.97KPregleda

Akio Toyoda tvrdi da postoji tiha većina koja sumnja u budućnost električnih vozila

 

 

U svojoj izjavi novinarima na Tajlandu, generalni direktor Toyote, Akio Toyoda ostao je nedvosmislen u tvrdnji da električna vozila nisu jedini put u budućnost. Sve ozbiljnije se računa na vodonik ali i benzin. 

 

 

On nedvosmileno tvrdi da u svetskoj automobilskoj industriji postoji „tiha većina“ vodećih direktora koji sada već javno sumnjaju da je električni automobil jedini put u budućnost.

 

Razloga je mnogo, a Akio Toyoda tvrdi da je jedini ispravan put uporedni razvoj nekoliko tehnoloških sistema koji uključuju hibridna, plug-in, električna i vozila na gorivne ćelije odnosno vodonik. 

 

Ovaj stav je prilično alarmantan u jednom delu automobilske industrije, pogotovo kod onih kompanija koje su brže-bolje poletele da potpuno elektrifikuju svoju gamu.

 

Očigledno, Elon Mask koji sada diže ruke od Tesle, uspeo je da (slučajno ili namerno) veštim berzanskim špekulacijama i bajkom o električnoj budućnosti odvede celokupnu automobilsku industriju na krivi kolosek! Uključujući i onu u Kini koja je počela opasno da ugrožava velike, pre svega američke tradicionalne proizvođače. 

 

 

 

Akio Toyoda dalje tvrdi da većina odgovornih izvršnih direktora već uveliko gunđa na forsirano električno opredeljenje koje se sve više može svrstati u kategoriju trendovskog ludila a manje na planovima zasnovanim na realnim energetskim mogućnostima i potencijalima.

 

 

 

 

A pravi dokaz trendovskog ludila i nepoznavanja materije imamo i kod nas kroz činjenicu da rukovodstvo Udruženja uvoznika automobila Srbije umesto komunikacije sa medijima u promociji ispravnog stava oko ekološke budućnosti,  lobira i podržava volšebne amaterske ekološke panele koji nemaju dodira sa realnim činjenicama.

Glupost ili amaterizam iz rukovodstva Udruženja uvoznika automobila?

 

Sumnjam u oba!

 

Miodrag Piroški

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery