Vesti

Daimler i BMW razmišljaju o međusobnoj saradnji!?

Daimler i BMW
1.69KPregleda

Na internetu se pojavio novi izveštaj koji sugeriše da Daimler AG i BMW Grupa razmišljaju o saradnji u razvoju ključnih komonenti za vozila.

Naime, kako se navodi, ove dve kompanije razmišljaju o saradnju u razvoju platformi i baterija. Takođe, saradnja bi mogla da se ostvari i na polju tehnologije autonomnih vozila. Te informacije je agenciji Bloomberg otkrila osoba koja je upoznata sa ovim pitanjem. Naime, dve kompanije će deliti samo komponente i delove koji nisu jedinstveni ni za jedan od ova dva brenda.

Sa pritiskom koji se stvara zbog trke u elektrifikaciji i tehnologiji za autonomna vozila, proizvođači automobila sve češće odlučuju da se udruže sa svojim rivalima. Najbolji primer za to je saradnja između kompanija Volkswagen i Ford. Te dve kompanije takođe pregovaraju o međusobnoj saradnji.

Naime, i Daimler i BMW su ove godine ostvarili manji profit nego prethodne. Razlog za to su pre svega tenzije koje prate uvoz i izvoz robe u pojedine države. Takođe, svi proizvođači automobila ulažu sve više novca u dalji razvoj. Prema planovima Daimler-a, tokom naredne četiri godine će u gami kompanije biti 10 električnih vozila. Sa druge strane, plan BMW-a je da do 2025. godine u svojoj gami ima 12 električnih modela.

Daimler i BMW

Iako je teško u automobilskoj industriji naći veće rivale od Mercedesa i BMW-a, ove dve kompanije već sarađuju. Naime, Audi, BMW i Daimler su zajedno kupili Nikijin Here servis mapa za 2,5 milijardi evra. Ove kompanije nameravaju da iskoriste tehnologiju za unapređenje sledeće generacije sistema pomoći u vožnji i samovozećih automobila.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery