Vesti

Mini predstavio osveženi Cooper S JCW

Mini Cooper S JCW
1.74KPregleda

Novi Mini Cooper S John Cooper Works (Cooper S JCW) je unapređen kako bi ispunjavao najnovije Euro 6d-TEMP standarde emisije štetnih gasova.

Mini Cooper S JCW

 

Predstavnici kompanije Mini tvrde da su, uprkos novom filteru čestica, performanse najsnažnijeg hečbek i kabriolet modela ostale iste. To znači da četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara i dalje tazvija 228 konjskih snaga.

Kako stoji u saopštenju, emisija štetnih gasova je sada 157-158 g/km kada je agregat povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem. Kada je pak agregat povezan sa osmostepenim automatikom, onda emisija ugljenikovog dioksida iznosi 140-142 g/km.

Prošle godine je Mini za svoje modele sa troja i petoro vrata dodao i opciju sedmostepenog menjača sa duplim kvačilom.  Međutim, jedino su JCW modeli su jedini zadržali osmostepenu automatski transmisiju.

Kada je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, Mini Cooper S JCW iz mesta do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekundi. Kabriolet varijanti je za to potrebno tri desetinki više.

Kao standard na modelu Cooper S JCW su dostupne aluminijumske felne veličine 17 cola, sportsko vešanje i kočioni sistem. Tu je i specijalni “body-kitt”, ali i kožna presvlaka i sportska sedišta. Kao standard su dostupne LED svetlsone jedinice napred i pozadi. U standardnu opremu spadaju i sensor za kišu, ambijentalno osvetljenje i drugo.

Mini Cooper S JCW Mini Cooper S JCW

Novi filter čestica je integrisan u sportski izduvni sistem koji i dalje proizvodi odličan zvuk.

Klijenti će novi Mini Cooper S JCW i njegovu kabriolet verziju moći da naruče od 18. januara. Proizvodnja počinje u martu naredne godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery