Vesti

Ništa od modela VW T-Cross sa hibridnim i PHEV pogonom

Bio bi skuplji od drugih električnih modela kompanije Volkswagen.

VW T-Cross
984Pregleda

VW T-Cross je najmanji krosover model kompanije Volkswagen. Baziran je na istoj platformi kao i model Polo, a direktan je konkuren modelima kao što je Renault Captur.

VW T-Cross

Oni koji žele da kupe ovaj model mogu birati između nekoliko benzinskih i dizel pogonskih opcija. Međutim, oni koji su očekivali elektrifikovanu verziju modela VW T-Cross će ostati razočarani. Naime, jedan od zvaničnika kompanije, Andreas Kriger, je tokom jednog intervjua izjavio da će se T-Cross i u budućnosti prodavati samo sa SUS agregatima.

Razlog za to je jednostavan. Ako bi ovaj model dobio hibridni ili plug-in hibridni pogonski sklop on bi bio skuplji od drugih električnih modela iz I.D. linije. “To jednostavno nema smisla, finansijski”, naveo je Kriger.

Prema tome, ne bismo isključili mogućnost da ovaj model dobije još koji SUS agregat u budućnosti. Međutim, male su šanse da bi jedan od tih agregata bio i dvolitarski četvorocilindraš sa turbo punjačem iz modela Polo GTI.

VW T-Cross je već dostupan u Evropi. On je dostupan sa jednolitarskim benzinskim agregatom koji razvija 93 i 113 konjskih snaga. Taj agregat može biti povezan sa petostepenim ili šestostepenim manuelnim menjačem. Pogon na svim točkovima nije dostupan čak ni kao opcija, te će kupci morati da se zadovolje sa pogonom samo na prednjim točkovima.

VW T-Cross

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery