Vesti

Dacia priprema nove verzije modela Duster i pojačava kapacitete proizvodnje!

Takođe, očekuju se i neki SUV modelu u gami…

Dacia Duster TCe 100 Eco-G
1.18KPregleda

Dacia ja najavila investiciju od 100 miliona evra sa ciljem da poveća proizvodnju za 50.000 automobila godišnje. Tako će ova kompanija na godišnjem nivou proizvoditi 400.000 automobila od septembra 2020. godine. Od tih 100 miliona evra, 25 miliona stiže od rumunske vlade.

Dacia Duster

Pored toga što će povećati kapacitete proizvodnje, rumunski proizvođač planira i da proširi svoju gamu.

Naime, u jednom intervjuu, generalni menadžer kompanije Dacia i Renault grupacije u Rumuniji, Kristof Dridi, rekao je da je došlo vreme da čedo kompanije Dacia, (Duster) dobije nove “rođake”. On nije zalazio u detalje.

“Jako smo ponosni na Duster. Taj automobil prodajemo u 44 zemalja, i reč je o najprodavanijem SUV modelu u Evropi. Volimo da o njemu mislimo kao o “ambasadoru Rumunije”, rekao je Dridi.  “Naš cilj je da nastavimo njegov uspeh. Naše čedo bi trebalo da dobije i neke rođake”, dodao je on. Na pitanje kada će Dacia lansirati novi model, on je rekao: “Znate da ne mogu da odgovorim na to pitanje”.

Jedan od novih modela koji se očekuju krajem godine jeste pikap verzija modela Duster. Verzija modela Duster Oroch za evropsko tržište će se konstruisati u saradnji sa kompanijom Romturingia. Reč je o kompaniji koja se bavi izradom karoserija, a koja je već kreirala 500 primeraka tog modela, baziranog na prethodnoj generaciji modela Duster, pre pet godina.

Postoji šansa da ćemo videti i električnu varijantu modela Duster. Naime, već smo imali prilike da vidimo špijunske fotografije misterioznog prototip modela. On je imao veće međuosovinsko rastojanje i nije imao izduvne cevi.

Dacia Duster

Očekuje se i premijera takozvanog modela Grand Duster. Reč je o većoj varijanti rumunskog SUV-a. Međutim, o tom modelu za sada postoje samo spekulacije.

Još jedan od kandidata je model Renualt Arkana. Ovaj model bi mogao stići na evropsko tržište, ali sa oznakom brenda Dacia. Takođe, francuski proizvođač automobila, kompanija Renault, u svojoj gami ima još nekoliko SUV modela kojih nema na zapadnim tržištima. Tu pre svega mislimo na model K-ZE koji se prodaje u Kini, ili na nedavno predstavljeni model Triber koji je namenjen indijskom tržištu.

Nova Dacia Duster nam je nedavno bila na testu, a više o tome pročitajte ovde

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery