Vesti

Da li znate koliko košta novi rezervoar za Bugatti Veyron?

Bugatti Veyron
5.01KPregleda

Cena rezervnih delova za model Bugatti Veyron je nešto što intrigira ljubitelje automobila još od trenutka kada je ovaj francuski hiper automobil predstavljen pre više od jedne decenije.

 

 

Svi znamo da su cene povezane sa ovim modelom astronomske, ali zbog zoga što je ovaj model ekskluzivan, do sada nije bilo poznato puno detalja o njima.

Međutim, zahvaljujući jednom dokumentu iz 2014. godine koji se pojavio na internetu, sada imamo uvid u to koliko koštaju neki delovi za ovi automobil, ali i koliko košta njihova instalacija od strane ovlašćenih Bugatti servisera.

Hajde da počenemo sa jednim od najskupljih delova, rezervoarom za gorivo. Naime, ako iz bilo kog razloga bude potrebna zamena rezervoara za gorivo, vlasnik tog automobila će morati da izdvoji 17.904 evra. Naravno, možemo to da opravdamo rečenicom da to i nije tako puno za jedan tako skup automobil. Međutim, dodajmo na cenu novog rezervoara i troškove ugradnje od strane profesionalaca iz Bugatti-ja koji iznose 20.000 evra i dobijamo cifru od ukupno 37.904 evra za zamenu rezervoara. Ostaje nam da kažemo da toliko košta potpuno novi Mercedes-AMG A35.

Međutim, nije samo zamena rezervoara ta koja košta jedno pravo malo bogatstvo. Na primer, svaki od turbo punjača za model Veyron košta 5.640 evra, a troškovi za ugradnju dva turbo punjača iznose 8.000 evra. Takođe, svaki od sistema za vazdušno hlađenje košta po 7.917 evra plus 1.800 evra za instalaciju.

Ono što pak možda najviše iznenađuje jeste činjenica da neki „jeftiniji“ delovi podrazumevaju visoku cenu ugradnje. Na primer, Veyron koristi neke od senzora koji se nalaze na modelima kao što su VW Golf GTI i Audi A3, te iako ti senzori koštaju svega 16,50 evra, troškovi njihove ugradnje iznose čak 1.600 evra. Cena zamene senzora za bregastu osovinu je još ekstremnija. Iako taj senzor košta samo 7,92 evra, troškovi njegove ugradnje iznose 5,200 evra!

Pogledajte fotografije da vidite koliko koštaju i drugi delovi ovog modela i njihova ugradnja.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery