970_250_eko
AktuelnoVesti

Da li je SSC Tuatara oborila Bugattijeve i Koenigseggove brzinske rekorde? (VIDEO)

975Pregleda

Zvanični podaci u vezi sa brzinom koju je postigao SSC, očekuju se u narednim danima

 

 

Da li se to pojavio novi „kralj brzine“? Oficijelno još uvek ne. Međutim, po nezvaničnom izveštaju KPVM-TV-a u Las Vegasu, SSC Tuatara je ubeležio novi rekord tokom vikenda, na istom pravcu koji je Koenigsegg iskoristio za postavljanje brzinskog rekorda 2017. Dalje se navodi da će SSC uskoro izaći sa zvaničnim podacima, ali glavno pitanje je naravno, da li je bio brži od Koenigsegga ili Bugattija?

 

 

Zvanično, aktuelni Ginisov svetski rekorder u kategoriji serijskih automobila je Koenigsegg Agera RS sa 447,19 km/h. Ova brzina je prosek izveden iz dva pokušaja na State Route 160 u južnoj Nevadi, na kojoj se našao i SSC prošlog vikenda. Kao što je poznato, svetski rekord se izvodi iz dva sprinta izvedena u suprotnom smeru, da bi se neutraisao uticaj vetra. Zapravo, Agera RS je dostigla čitavih 457,94 km/h u jednom od pokušaja.

 

 

Što se Bugattija tiče, on je barijeru od 300 milja na čas probio u septembru 2019. Posao je obavila specijalna verzija Chirona, koja će nakon toga postati Super Sport 300+.  Na Ehra-Lessien test stazi u Nemačkoj, ovaj hiperautomobil je postigao 304,7 milja na čas (490,484 km/h), doduše samo u jednom smeru. Razlog je bila potencijalna opasnost od pregrevanja pneumatika, koju bi donela vožnja u suprotnom smeru zbog zrnaste površine asfalta, nastale zbog godina testiranja u smeru kazaljke na satu. Iz tog razloga je Bugattijev rekord „nezvaničan“, dok je maksimalna serijskog Super Sport 300+ ograničena na 442 km/h.

 

 

Sve nas dovodi do pitanja od milion dolara u vezi s hiperautomobilom od milion dolara. Još od zvanične premijere Tuatare, SSC na „nišanu“ ima Bugatti. Ovaj automobil je takođe projektovan da probije magičnu granicu od 300 milja na čas. Zapravo, procenjuje se da maksimalna brzina ovog automobila iznosi 312 milja na čas (502 km/h). S 1.774 ks (1.305 kW) iz twin-turbo 5,9-litarskog V8, trebalo bi da ima dovoljno snage da to postigne. Masa Tuatare iznosi samo 1247 kilograma, uz koeficijent otpora vazduha od 0,279, tako da na papiru ima potencijala da dostigne Bugatti i Koenigsegg.

 

 

 

Jedva čekamo zvaničan izveštaj koji će rešiti sve nedoumice.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery