Vesti

Koenigsegg objavio snimak iz kabine nastao prilikom postavljanja novog svetskog rekorda!

Regera je od 0-400-0 km/h stigao za samo 31,49 sekundi!

Koenigsegg Regera
1.33KPregleda

Kao što su i obećali, predstavnici kompanije Koenigsegg su danas objavili “sirovi” snimak iz kabine, na kojem se vidi trenutak kada model Regera postavlja novi svetski rekord za ubrzanje iz mesta do 400 km/h i onda se potpunp zaustavlja (0-400-0 km/h).

Koenigsegg Regera

Podsećamo, Koenigsegg je oborio sopstveni rekord koji je postavljen sa modelom Agera RS, 2017. godine. Regera je iz mesta do 400 km/h ubrzao i zatim se potpuno zaustavio za samo 31, 49 sekundi! To je za 1,8 sekundi bolji rezultat od onog koji je postavio model Agera RS u Nevadi.

Ovaj rekord je postavljan na Pisti Rada u Švedskoj, 23. septembra. Za volanom modela Regera je bio vozač kompanije Koenigsegg, Soni Pirson. Snimak iz kabine nam pokazuje ubrzanje i kočenje u realnom vremenu. Nažalost, kamera je bila tako postavljena da je okolina bila poptuno loše osvetljena.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera oisedzhe petilitarski twin-turbo V8 agregat i tri elektromotora. Ovaj pogonski sklop razvija 1.500 KS koje se šalju zadnjim točkovima preko Ditect Drive transmisije. To znači da Regera ima samo jedan stepen prenosa (brzinu), čime se smanjuje utrošak energije za čak 50%. Tako bar tvrde predstavnici švedskog proizvođača.

“Ovo se pokazalo kao sjajna prilika da pokažemo pravu sposobnost modela Regera i Direct Drive transmisije”, rekao je Kristijan Von Koenigseg.

Nakon slavlja povodom postavljanja novog svetskog rekorda, Koenigsegg je najavio i pokušaj za postavljanje rekorda po pitanju maksimalne brzine automobila. Da li će Koenigsegg uspeti da nadmaši brzinu koju je postavio Chiron Super Sport? Da li će to učiniti modelom Jesko? Ostaje nam samo da čekamo…

Koenigsegg Regera

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery