Vesti

Da li Hyundai Santa Fe može parirati ostalim modelima iz svog segmenta?

Redizajn za 2019. godinu

Hyundai Santa Fe
1.61KPregleda

Potpuno redizajniran za 2019. godinu, Hyundai Santa Fe je namenjen onima kojima nije potreban i treći red sedišta, odnosno onima koji žele dodatni prostor u prtljažniku.  

Hyundai Santa Fe

Odlučujući da promeni nomenklaturu za ovaj model, Hyundai je preimenovao modela Santa Fe Sport u Santa Fe. Sa druge strane, duži model sa sedam sedišta je dobio ime Santa Fe XL.

Ispod haube uvodnog modela krije se četvorocilidnarski agregat radne zapremine 2,4 litara. On razvija 185 konjskih snaga (138 kW) i 241 Nm obrtnog momenta.

Santa Fe je dostupan i sa dvolitarski turbo četvorocilindrašem koji razvija 235 konjskih snaga (175 kW) i 353 Nm obrtnog momenta.

Hyundai Santa Fe

Ulaženje i izlazak iz automobila sada nisu nikakav problem zahvaljujući vcećim vratima. Jednom kada uđu u kabinu putnici će se naći okruženi udobnošću i prostranošću. Prednja sedišta su jako udobna, a za putnike na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta za glave i noge. Enterijer izgleda modern i izrađen je od kvalitetnih materijala. Takođe, kapacitet prtljažnika varira od pristojnog sa zadnjim sedišitima na mestu, do masivnog kada su ista oborena.

Sve verzije modela Hyundai Santa Fe su dostupne sa nekoliko sistema za asistenciju vozaču. Tu su automatsko kočenje u hitnim slučajevima i nadgledanje mrtvih uglov i slično.

Ipak da li će to biti dovoljno da Hyundai Santa Fe bude konkurentan u svom segmentu? Šta vi mislite?

Hyundai Santa Fe

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery