970_250_eko
Vesti

Speedkore predstavio Dodge Charger EVO i Mustang Boss 302!

Potpuno jedinstveni modeli

Speedkore Charger EVO
819Pregleda

Speedkore je završio rad na svoja dva najnovija projekta. Jedan od njih je Dodge Charger Evolution iz 1970. godine čija je karoserija u potpunosti izrađena od ugljenikovih vlakana, a drugi je Ford Mustang Boss 302 iz 1970. godine konstruisan za slavnog glumca Roberta Dovnija Džuniora.  Oba automobila izgledaju impresivno.

1970 Dodge Charger EVO

Nije lako konsturisati jedan od najimpresivnijih Charger modela. Međutim, kompaniji Speedkore je to pošlo za rukom. Ova kompanija je kreirala panele karoserije u potpunosti izrađene od ugljenikovih vlakana. Rezultat toga je Dodge Charger koji teži svega 1.451 kilogram, a koji je zadržao svoj originalni VIN broj.

Speedkore Charger EVO

Ispod njegove haube leži V8 agregat radne zapremine 6,8 litara sa kompresorom kakav se nalazi u modelu Dodge Demon. Jedina razika je što ovaj agregat na ovom modelu razvija 966 konjskih snaga. To zahvaljujući većim brizgaljkama goriva, jedinstvenim usisnicima za vazduh i izduvnom sistemu.

Ovaj neverovatno jak agregat je montiran na jedinstvenoj, 3D šasiji kompanije Speedkore. Tu je i Penske vešanje i HRE felne sa Michelin Pilot Sport pneumaticima. U kabini se ističe “roll cage” i braon kožna presvlaka.

1970 Ford Mustang Boss 302

Što se modela Ford Mustang koji je kreiran za Roberta Daunija Džuniora tiče, on poseduje komponente od ugljenikovih vlakana. Tu mislimo na haubu, branike, prtljažnik, spojler i slično. Ofarban je tamno žutu boju.

Speedkore Mustang BOSS 302

Speedkore je odlučio da Ispod njegove haube stavi petolitarski V8 agregat opremljen Roush Stage II kompresorom. Agregat je povezan sa Bowler T56 šestostepenim menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima.

U kabini se takođe ističe braon kožna presvlaka ali i sportska Recaro sedišta.

Da li vam se dopadaju ovi automobili?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery