Vesti

Čelnici kompanija Renault, Nissan i Mitsubishi najavili „novi početak“ za alijansu

Nova faza saradnje

Renault-Nissan-Mitsubishi Alijansa
1.82KPregleda

Zvaničnici brendova Renault, Nissan i Mitsubishi su na konferenciji za medije koja je juče održana, najavili stvaranje novog upravnog odbora i „novi početak“ za alijansu. Da podsetimo, alijansa je bila uzdrmana nakon što je podignura optužnica protiv Karlosa Gona.  

Renault-Nissan-Mitsubishi Alijansa

Predsednik kompanije Renault, Žan-Dominik Senard, izvršni direktori Hiroto Saikava (Nissan), Tijeri Bolore (Renault) i Osamu Masuko (Mitsubishi) su se po prvi put zajedno obratili javnosti. Oni su tom prilikom izjavili da će novi urpavni odbor nadgledati sve operacije alijanse.

Novi upravni odbro će „postaviti temelje nove faze razvoja alijanse“, a njega će činiti izvršni direktori brendova i Senard.

Stvaranje novog odbora neće uticati na postojeću strukturu alijanse, naveli su predstavnici. Cilj odbora će biti očuvanje nezavisnosti svakog od tri proizvođača automobila koji su članovi alijanse. Prvi dokaz za to jeste to što je Renault dopustio kompaniji Nissan da nezavisno izabere svog novog predsednika.

Ova tri proizvođača automobila će potpisati finalni dokument na 20. godišnjicu alijanse. Članovi novog odbora će se sastajati bar jednom mesečno u Parizu i Tokiju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery