Vesti

Bugatti ozbiljno razmišlja o još jednom modelu za svoju gamu!

Da li će biti SUV ili kupe sa petoro vrata?

790Pregleda

Od kako je na čelo francuskog proizvođača automobila stigao Stefan Vinklmen, od januara prošle godine, Bugatti je razvio i predstavio model Divo, najskuplji hiper automobil na svetu baziran na modelu Chiron.

Međutim, ambicije i planovi Vinklmena se tu ne zaustavljaju. Naime, on je pokazao veliko interesovanje za kreiranjem još jednog modela za gamu francuske kompanije. On je u jednom intervjuu otkrio da ozbiljno razmišlja o tome, ali nije otkrio kakvu formu bi taj automobil mogao da ima.

„Jasno je da ako se odlučimo da kreiramo nešto drugačije od super sportskog automobila, nešto drugačije od modela Chiron, da moramo detaljno da ispitamo sve opcije“, naveo je on. „Moramo da detaljno proučimo potražnju na tržištu, odnosno da vidimo za kakvim tipovima automobila vlada interesovanje trenutno. Takođe, moramo detaljno da razmislimo i o troškovima za takav model. Ne želimo da ulažemo novac u nešto što nam neće doneti profit“, dodao je Vinklmen.

Za sada je najveći problem oko konstruisanja drugog modela za gamu kompanije Bugatti zapravo finansijke prirode.

Naime, Vinklmen je priznao da je potrebno obezbediti velika finansijska sredstva za istraživanje i razvoj. „Moramo da vidimo da li ćemo uspeti da dobijemo finansijka sredstva za takav projekat, s obzirom da je Volkswagen grupacija investirala ogromne količine novca u projekte kao što su električna vozila i autonomna vožnja“, naveo je on.

Na osnovu reči Vinkelmana, moglo bi se zaključiti da bi drugi model u gami kompanije Bugatti zapravo mogao biti SUV, odnosno da bi Bugatti mogao da krene stopama kompanije Lamobrghini koja je nedavno predstavila model Urus, koji je zapravo i bio ideja Vinklmena. Naravno, taj model, ako zaista bude konstruisan, će biti znatno drugačiji od modela Urus, jer VW grupacija ne bi dozvolila da oni predstavljaju konkurenciju jedan drugom.

Ipak, postoje šanse i da taj model zapravo dobije formu kupea sa petoro vrata, nešto što je u planu kompanije već neko vreme, odnosno još od pre devet godina kada je predstavljen koncept po imenu Galibier. Reč je o vozilu sa agregatom smeštenim na prednjem delu automobila is a pogonom na svim točkovima.

Napomena: na fotografijama se nalazi koncept model Bugatti Galibier

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery