Vesti

Novi Mercedes-Benz GLE i zvanično predstavljen!

Premijera pre premijere

1.1KPregleda

Nakon duge i iscrpne tizer kampanje i brojnih testiranja novi Mercedes-Benz GLE je danas i zvanično predstavljen i to pre zvanične premijere koja je zakazana za Sajam automobila u Parizu.

Već na letimičan pogled su uočljive razlike između novog i trenutnog modela GLE. Naime, predstavnici nemačkog proizvođača navode da je dizajn ovog SUV modela inspirisan „harmonijskom interakcijom između emocija i inteligencije“.

Drugim rečima, novi GLE predstavlja model opremljen najsavremenijom tehnologijom koji je zaista prelepo dizajniran. U svakom slučaju, bar po našem mišljenju, ovaj novi model izgleda bolje od modela kojeg menja.

Što se prednjeg dela novog modela tiče, na njemu se ističu novi farovi, redizajnirana maska (rešetka) hladnjaka, i „lažni“ usisnici za vazduh. Od drugih novih detalja tu su još i nove felne veličine od 18 do 22 cola i nove svetlosne jedinice na zadnjem delu automobila.

Mercedes-Benz je naporno radio i na transformaciji enterijera modela GLE. Za početak, međuosovinsko rastojanje je sada veće za 80 mm zahvaljujući ćemu u kabini ima više prostora za noge putnika na zadnjoj klupi kao i više prostora za njihove glave. Povećan je i kapacitet prtljažnika na 825 litara, dok sa oborenim sedištima to iznosi 2.055 litara!

Kao i nova A klasa, i novi GLE poseduje najnoviju generaciju MBUX infotejnment sistema koji se sastoji od dva velika ekrana dijagonale 12,3 inča kao standard.

Kada je reč o agregatima, u početku će se novi GLE prodavati sa rednim šestocilindarskim agregatom zapremine tri litara, a taj model će nositi oznaku GLE 450 4MATIC. Međutim, uskoro se očekuju i modeli sa dizel agregatima i plug-in hibridna varijanta, ali i nekoliko četvorocilindarskih agregata.

Kao što smo i očekivali i ranije pisale, GLE 450 4MATIC će imati pogonski sklop koji se sastoji od šestocilindarskog agregata zapremine tri litara i električne tehnologije jačine 48 volti. Taj pogonski sklop ukupno razvija 367 konjskih snaga i 500 Nm obtnog momenta. EQ Boost funkcija je zaslužna za još 22 konjske snage i 250 Nm obrtnog momenta koji se mogu dobiti u kratkim intervalima kada je to zaista potrebno.

Sve varijante novog GLE modela poseduju 9G-TRONIC automatsku transmisiju kao standard. Takođe, novi GLE je opremljen i najsavremenijim sistemima za asistenciju vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery