Vesti

Bugatti La Voiture Noire dobio nagradu za najlepši dizajn na “Konkursu elegancije”!

Prelepa “zver” na četiri točka

Bugatti La Voiture Noire
2.66KPregleda

Bugatti je dobio nagradu za dizajn tokom izložbe na “Konkursu elegancije” za svoj model La Voiture Noire. Ova izložba održana je na obalama jezera Komo u Italiji.  

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi ove godine. Kreiran je kao jedinstveni automobil, a u čast 110. rođendana francuskog proizvođača automobila. Reč je o modernoj interpretaciji legendarnog modela Bugatti Type 57SC Atlantic.

Ispod unikatne i prelepe karoserije modela La Voiture Noire krije se ista platforma kao kod modela Divo i Chiron. Naravno, i osmolitarski quad-turbo W16 agregat je preuzet sa ovih modela. Izlazna snaga tog modela je i dalje 1.479 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta.

Bugatti La Voiture Noire

“La Voiture Noire” u prevodu sa francuskog na naš jezik znači “crni automobil”. I to ime je zapravo omaž drugom primerku modela Type 57SC Atlantic koji je bio u vlasništvu samog Žana Bugatija. Taj model je nestao i niko ne zna šta se sa njim dogodilo.

U svakom slučaju, moderni “crni automobil” francuskog proizvođača je poneo i titulu najskupljeg novog automobila na svetu. Prema najnovijim izveštajima, kupac tog automobila je platio 16,7 miliona evra za njega. Kada je reč o vlasniku, spekuliše se da je to Ferdinand Pijeh. Nedavno se pojavila informacija da je kupac zapravo fudbaler Kristijano Ronaldo, ali je to kasnije demantovano.

Međutim, ovaj hiper automobil je još uvek daleko od završenog projekta. Automobil koji je predstavljen je zapravo samo prototip kojeg pokreće mali elektromotor. Konačni primerak će biti završen tek za dve, dve i po godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery