Vesti

Bugatti Centodieci na dnevnom svetlu!

Video

Bugatti Centodieci
2.32KPregleda

Bugatti Centodieci je nedavno snimljen u “tihom” pokretu, dok je bio izložen na “Zoute Grand Prix” Konkursu elegancije u Belgiji.  

Bugatti Centodieci

Bugatti je model Centodieci premijerno predstavio u Pebl Biču u avgustu. Reč je o jedinstvenom “show” automobilu čija će serijska proizvodnja početi 2021. godine. Automobil najverovatnije poseduje mali elektromotor, zahvaljujući kome se može kretati jako tiho, ali i sporo.

Naravno, ovo nije prvi “električni” Bugatti. Naime, i Bugatti La Voiture Noire je koristio isti pogon kako bi se kretao na izložbama koje je posećivao. Naravno, reč je o specijalnim automobilima koji su napravljeni samo za potrebe predstavljanja spoljašnjeg dizajna.

Francuski proizvođač automobila je konstruisao model Centodieci kao omaž legendarnom EB 110 SS modelu. Njegova serijska varijanta će imati isti osmoslitarski quad-turbo W16 agregat kao i model Chiron. Naravno, Centodieci će razvijati 1.578 KS! Iz Bugattija tvrde da će ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzavati za samo 2,4 sekunde, a do 200 km/h za 6,1 sekundu. Maksimalna brzina će biti elektronski ograničena na 380 km/h.

Očigledno je da je na dizajn ovog modela uticao model EB 110 SS. To se najviše vidi kod pet okruglih usisinika za vazduh koji su smešteni odmah iza bočnih prozora. Tu je i mala prednja maska (gril) u obliku potkovice, ali i fiksirani zadnji spojler.

Bugatti Centodieci

Proizvodnja modela Bugatti Centodieci će biti ograničena na svega 10 pirmeraka. Naravno, kako to obično biva sa ovakvim automobilima, oni su već rasprodati, čak i pre nego što je automobil predstavljen. Svaki od tih 10 primeraka košta 8,9 miliona dolara.

Više o ovom modelu možete pročitati ovde.

Bugatti Centodieci

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery