Vesti

Budući Mercedes-AMG modeli će imati električne turbo punjače!

Na taj način će biti eleminisana takozvana “turbo rupa”

Mercedes-AMG Project One
1.56KPregleda

Šef kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers je nedavno otkrio da će sledeća generacija performantnih automobila njegove kompanije imati električne turbo punjače.  

Mercedes-AMG Project One električne turbo punjače

Naime, on je tu informaciju obelodanio na Sajmu automobila u Njujorku. Tada je rekao da će AMG One biti prvi benzinski, serijski automobil koji će imati električne turbo punjače. “Međutim, to nije sve. Uskoro nas očekuje još toga. Sačekajte i videćete. Električni turbo punjači”, rekao je on.  

Oni kojima je trenutna gama Mercedes-AMG modela poznata, znaju da ta kompanija već koristi jedan vid električne forsirane indukcije kod AMG 53 modela. Kod tih automobila, pogonski sklop koristi električni kompresor koji vazduhom snabdeva turbo punjače pri malom broju obrtaja motora. Na taj način se drastično smanjuje tzv. “turbo rupa”.

Detalja o novim električnim turbo punjačima kompanije AMG nema puno. Međutim, Moers je naveo da oni ne samo što će eleminisati “turbo rupu”, već će i proizvoditi energiju. Ta energija se može ponovo sakupiti u sistem.

Moers nije otkrio koji će model iz Afalterbbaha prvi dobiti električni turbo nakon modela Project One. Međutim, to verovatno znači da će uskoro većina, ako ne i svi AMG modeli biti opremljeni elektičnim turbo punjačima.

Mercedes-AMG Project One

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery