Vesti

FCA je i zvanično završila prodaju kompanije Magneti Marelli!

Kupac je kompanija CK Holdings koja je platila 5,8 milijardi evra

Magneti Marelli
2.6KPregleda

FCA grupacija je i zvanično završila prodaju kompanije Magneti Marelli. Ta kompanija je prodata koncernu CK Holdings, po ceni od 5,8 milijardi evra. Tako bar prenosi agencija Rojters. 

Magneti Marelli

Italijansko-američki proizvođač automobila je doneo odluku da proda kompaniju Magneti Marelli kompaniji CK Holdings krajem prošle godine. U početku je cena bila oko 6,2 milijarde evra. Međutim, FCA je popustila u pregovorima i spustila je cenu na 5,8 milijardi evra.

Kako navode predstavnici FCA grupacije, odluka za smanjenjem cene je došla kao rezultat nove finansijske procene kompanije.

Magneti Marelli

Čak i pre smrti nekadašnjeg izvršnog direktora FCA grupacije, Serđia Markionea, plan je bio da se proizvođač auto delova proda. Ta kompanija će se od sada zvati Magneti Marelli CK Holdings i očekuje se da bude sedmi najveći snabdevač u automobilskoj industriji.

Kada je prodaja najavljena prošle godine, zvaničnici kompanije CK Holdings su rekli kako očekuju da njihova kompanija postane jedan od največih snabdevača delovima u autoindustriji. 

Magneti Marelli

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery