AktuelnoVesti

Brembo kreirao kočne diskove s finišom u vidu „ogledala“

1.45KPregleda

Brembo smatra da su ovi diskovi idealni za električne automobile

 

Ako je neko ikada u životu poželeo da može da se ogleda u kočnim diskovima, sada će mu ta želja biti ispunjena. Nove jedinice firme Brembo, pod imenom „Greentive“, mogu da se pohvale upravo takvim finišom. Uglačana pojava nije tu samo iz estetskih razloga, jer Brembo tvrdi da dotične komponente traju duže u odnosu na tradicionalne diskove i otpornije su na koroziju.

 

Da bi se „Greentive“ diskovima pružio poseban izgled u maniru ogledala, Brembo ih je presvukao posebnim slojem kroz proces nazvan „Oksi-gorivo-visoke-brzine“. Ipak, efekat ogledala ostaje prisutan tokom vremena, bar tako tvrde u kompaniji.

 

 

Pored toga što traju duže od standardnih diskova, Brembo kaže da „Greentive“ jedinice takođe stvaraju manju količinu  kočne prašine. To znači da se naplaci neće tako prljati kao što smo navikli.

 

Moći ćete da ih prepoznate po „Brembo“ amblemu na njihovoj površini. Kompanija je takođe iskoristila logo kao način da se odredi kada je neophodna zamena diskova. U isto vreme, čuveni proizvođač kočnica kaže da je ovo rešenje kreirano za električne automobile, jer oni koriste kočnice na različit način u poređenju s automobilima sa standardnim SUS motorima.

 

 

Brembo sugeriše da dotična tehnologija može da funkcioniše kod svih vrsta kočnih diskova, uključujući dvodelne plutajuće jedinice. Čini nam se da ćemo u budućnosti mnogo češće viđati kočna „ogledala“ na razno-raznim vozilima, jer očigledno je da Brembo želi da dobro marketinški „obradi“ ovaj proizvod.

 

Kompanija namerava da „Greentive“ bude nosilac prepoznatljive „zelene“ kampanje. Čudan naziv je predviđen da simultano pruža značenja koja se tiču ekoloških atributa i atraktivnog izgleda.

 

Brembo nije pružio dodatne detalje koji se tiču cena i dostupnosti kada je o „Greentive“ kočnim diskovima reč. Šta reći sem da jedva čekamo da ih vidimo uživo, da se i lično uverimo u njihov „sjaj“ nakon intenzivnije eksploatacije.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery