Vesti

Boeing svoje neprodate 737 Max avione skladišti na parkinzima ispred svojih ispostava!

Boeing se suočava sa nesvakidašnjim problemom

Boeing 737 Max
2.35KPregleda

Boeing se suočava sa nezapamćenim probelmom u istoriji kompanije. Naime, ovaj proizvođač aviona ne može da proda svoje 737 Max letelice nakon što su se dva aviona tog tipa srušila u oktobru i martu.  

Boeing 737 Max

Kao posledica toga nastala je pomalo bizarna situacija. Boeing sada letelice koje ne može da proda skladišti na parkingima ispred svojih poslovnica.

Iz kompanije Boeing je stigao sledeći odgovor: “Koristimo sve naše resurse tokom pause u dostavljanju letelica 737 Max, uključujući i ispostave u San Antoniju, Mozes jezeru i Puget Saundu.” To su reči Pola Bergmena, predstavnika kompanije Boeing. “Sve je to deo našeg plana o upravljanju inventarom”, rekao je on.

Za one koji ne znaju, neispravni softver na Boeing 737 Max avionima doveo je do dva pada aviona. U tim padovima je poginulo ukupno 346 ljudi. Nakon toga su sve 737 Max letelice prizemljene, a Boeing je izgubio preko milijardu dolara u prvom kvartalu ove godine.

Međutim, mukama Boeinga tu nije kraj. Naime, sve te nedostavljene avione treba negde uskladištiti. Bloomberg prenosi da ova kompanija mesečno troši po 2.000 dolara za skladištenje svakog od tih letelica.

Takođe, analitičar Bloomberga smatra da će troškovi kompanije Boeing do septembra ove godine biti oko 12 milijardi dolara.

“Ne mogu da nastave da proizvode i da skladište avione u nedogled”, rekao je taj analitičar.

Izvor i fotografije: King 5 News/Youtube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery