Vesti

BMW serije 8 stigao u Srbiju

Promocija

806Pregleda

U predvečerje sajma automobila u Parizu, BMW je obradovao publiku u Srbiji promocijom modela Serije 8 kao i redizajniranog X5
koji je još uvek pod embargom.

Serija 8
Spoljašnji dizajn Serije 8 je dinamičan, „mišićav“ sa oštrim linijama i stilom koji ne ostavlja nikavu dilemu da je 100% reč o BMW modelu. Naravno, ogromna „kidney“ maska (rešetka) hladnjaka čini ovaj model prepoznatljivim već na prvi pogled.

Što se dimenzija tiče, novi BMW Serije 8 je dugačak 4.843 mm, širok 1.902 mm i visok 1.341 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.822 mm. Ove dimenzije mu definitivno daju čvrstu i agresivnu formu.

Kada bude pušten u prodaju, ovaj model će biti dostupan sa dve opcije agregata. Verzija 840d xDrive poseduje šestocilindarski dizel, TwinPower Turbo agregat radne zapremine tri litara koji razvija 315 konjskih snaga i 680 Nm obrtnog momenta, te će mu za ubrzavanje iz mesta do „stotke“ trebati svega 4,9 sekundi. Reč je naravno o jeftinijoj varijanti, bar za kupce u Evropi.

Druga verzija je M850i xDrive, poseduje V8 twin-turbo agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija 523 konjskih snaga i 750 Nm obrtnog momenta. Ovaj model će od 0 do 100 km/h ubrzavati za impresivnih 3,7 sekundi.

Oba agregata su povezana sa unapređenim osmostepenim Steptronic Sport automatskim menjačem, koji poseduje nofi softver i kontrolu hidraulike, te ne samo da lakše menja brzine, već je i ekonomičniji i efikasniji.

U standardnu opremu spadaju još i adaptivno M vešanje sa amortizerima koji se mogu elektronski podešavati na oba modela, kao i BMW integral aktivno upravljanje. Na modelu M850i xDrive dostupna je i aktivna „roll“ stabilizacija. Tu je i pregršt bezbednosnih i sistema za asistenciju vozaču, kao što su aktivna kontrola krstarenja sa stani/kreni funkcijom, sistem za održavanje vozila u jednoj traci na putu, sistem upozorenja na čeoni sudar, asistencija prilikom parkiranja i još mnogo toga.

Kada je reč o enterijeru nove perjanice kompanije BMW, tu je najnoviji operatvini sistem 7.0 koji se manifestuje preko tri ekrana. Instrument tabla je potpuno digitalna i poseduje ekran veličine 12,3 inča u dijagonali i osetljiv je na dodir, a nudi nekoliko grafičkih opcija. Ekran infotejnment sitema je takođe osetljiv na dodir i ima veličinu od 12,3 inča. Treći ekran služi za kontrolu klime i slično i ima veličinu 10,25 inča.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery