Vesti

BMW nam daje još jedan pogled na novu Seriju 3 pre premijere!

Tizer fotografije

806Pregleda

Bavarski proizvođač automobila, kompanija BMW, objavila je još tri nove tizer fotografije nove Serije 3, pre nego što isti model bude i zvanično predstavljen sledeće nedelje na Sajmu automobila u Parizu.

Na fotografijama se, bar se tako čini, vidi model sa oznakom M340i M Performance. To znači da je reč o najperformantijem modelu nove Serije 3, bar do sledeće godine, kada treba da bude predstavljen novi M3.

Šuška se da se ispod haube modela M340i krije redni šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara sa turbo punjačem, koji razvija 360 konjkih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Standardni će biti pogon na zadnjim točkovima i osmostepeni automatski menjač, dok će kao opcija biti dostupan xDrive AWD pogon.

Jedna od interesantnijih promena u odnosu na staru Seriju 3 će biti uočljiva na zadnjem delu automobila, gde su linije dizajna sada oštrije i „uglastije“. Tradicionalistima se to možda neće dopasti, ali po našem mišljenju, reč je o jedno promeni koja je dobro došla.

BMW je takođe nedavno najavio da će nova Serija 3 biti zvanično predstavljena u utorak, 2. oktobra.

Osim gore pomenutog M340i M Performance modela, Seriju 3 će činiti i druge verzije. Jeftinije opcije će biti one sa trocilindarskim dizel i benzinskim agregatom radne zapremine 1,5 litara, a pojavile su se glasine da BMW planira najmanje dve plug-in hibridne verzije ovog modela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery